Hoppa till sidans innehåll

Fyra svenskar topp-15 i Schladming

24 JAN 2012 23:14
Det blev till slut fyra svenskar på topp-15 i Schladmings kvällsslalom. Bäst var Jens Byggmark på plats sju, André Myhrer slutade nia, Mattias Hargin tolva och Markus Larsson på plats femton.
  • Skapad: 24 JAN 2012 23:14

– Jag åkte för pallen i dag men det räckte inte hela vägen, säger Jens Byggmark, som låg femma efter första åket.

Det blev återigen en tävling med tuffa förhållanden och svenskarna stod på bra i det första åket. Både Byggmark och André Myhrer hade häng på pallen. André låg på plats fyra, 86 hundradelar efter ledande Marcel Hirscher och bara en hundradel upp till pallen, och Byggmark alltså på plats fem. I det andra var det full satsning som gällde.
– Jag satsade lite för hård men jag är nöjd med placeringen. Det var svåråkt och gropigt. Jag missade och blev sen i branten och sedan sen hela vägen ner, säger Jens Byggmark.
André Myhrer tappade även han i backen och slutade på plats nio medan Mattias Hargin och Markus Larsson åkte upp sig efter det första åket. Markus från plats 21 till en slutlig 15:e plats och Mattias klättrade från plats 20 till plats 13. Axel Bäck, som låg tolva efter det första åket körde ur i det andra och Anton Lahdenperä kvalade inte.

En som behärskade underlaget galant var unga hemmaåkaren Marcel Hirscher som, efter att ha grenslat i de två senaste tävlingarna, vann i dag före italienaren Stefano Gross. Mario Matt, också från Österrike, slutade trea.

För de svenska slalomherrarna väntar nu träning först i Trysil och därefter återigen i Österrike och Reiteralm. Nästa världscupslalom går i Bansko den 19 februari.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info