Hoppa till sidans innehåll

Fyra svenskor bland de elva bästa i Zagreb

03 JAN 2012 19:35
Maria PH blev än en gång bästa svenska på plats fem när kvällsslalomen i Zagreb avgjordes under tisdagskvällen. Men den stora skrällen stod Emelie Wikström för.
  • Skapad: 03 JAN 2012 19:35

Den unga slalomtalangen från Småland klättrade från plats 19 i det första åket till en slutlig sjundeplats efter kanonbra andra åk. Därmed tar Emelie också sin första topp-10-placering i världscupen.

Det blev återigen en stark svensk laginsats för de svenska slalomtjejerna. Efter den första omgången var fem av sex blågula åkare klara för det andra åket. Anna Swenn-Larsson, som låg på delad 28-plats var först ut. Rättvikstjejen började bra men hamnade för långt bak på skidorna och fick ett carvinkast strax före den första mellantiden och var därmed borta. Emelie Wikström låg alltså på en 19:e plats och fick till ett riktigt kanonåk i den andra omgången och såg till att dåvarande ledaren, Lindsey Vonns, tid i ledarfållan blev kort. Själv fick Emelie sedan stå där desto längre. Åkare efter åkare kom ner i mål utan att kunna matcha svenskans tid. Varken Frida Hansdotter eller Therese Borssén nådde fram och till slut blev det alltså en sjundeplats för Emelie. Borssén klättrade från plats nio till plats åtta och Frida Hansdotter tappade en plats från nummer 10 till nummer 11.

Maria Pietilä Holmner hade bra utgångsläge efter först åket och låg fyra med bara åtta hundradelar upp till pallen. Det andra åket var bra men räckte inte hela vägen och det blev alltså en femteplats för PH i Zagreb. Och, återigen stod Marlies Schilds, Österrike, för suverän åkning och vann sin femte raka slalomseger den här säsongen. Tina Maze, Slovenien, fick även hon till det bra men var ändå 1,40 sekunder efter Schild. Michaela Kirchgasser, också Österrike, tog karriärens första pallplats och slutade trea.

Nathalie Eklund startade som nummer 64 i den allt mer uppkörda banan och lyckades inte ta sig in bland topp-30.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info