Hoppa till sidans innehåll

Hargin och Lind slog till i Italien

13 DEC 2012 22:57
Mattias Hargin dominerade gårdagens Europacupslalom i italienska Pozza di Fassa. Var snabbast i första åket och med en stabil insats i andra säkrade han segern. Calle Lind som hade andra åkets snabbaste tid slutade sexa.
  • Skapad: 13 DEC 2012 22:57

- Skönt att vinna, alltid bra för självförtroendet att få kliva upp överst på pallen, sa Hargin minuterna efter målgång.

Tävlingen i Pozza di Fassa blev ett lyckat genrep för Hargin inför världscupslalomen i "svenskbacken" i Madonna di Campiglio kommande vecka. Han slog till med seger och gjorde det i ett hang där svenska slalomåkare onekligen också trivs väldigt bra.

- Jag tror vi har fem raka segrar här i Pozza, så visst är det skönt att vi kan behålla den sviten. Jag själv har vunnit här tre gånger,  sa Hargin.
Mattias tog ledningen i första åket, bra teknik, högt tempo och en hel del vilja såg till att marginalen till tvåan Markus Vogel, Schweiz, var över åtta tiondelar.
- I det andra var det betydligt svårare, men jag lyckades hålla i åkningen och i dag räckte det ända fram, sa Hargin.

Segermarginalen till tvåan Markus Vogel blev slutligen 23 hundradelar och till trean Christian Deville, Italien, var det ytterligare 11 hundradelar.
- Sedan var Calle överlägset snabbast i andra, han gjorde ett grymt bra åk, sa Hargin och lät lika lycklig över den prestationen som sin egen.

Calle som han talar om har efternamnet Lind och han var namnet på allas läppar efter andra åket där han var överlägset snabbast. Efter första låg Lind på 25:e plats och det var inte mycket att spara på i andra. En riktig fullträff och när han gick i mål gjorde han det som ledare, en position han fick behålla länge. Slutligen var det endast fem åkare som tog sig förbi Calle i resultatlistan och han noterade därmed personbästa i slalomdisciplinen i Europacup.

För resultat:
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=71083

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info