Hoppa till sidans innehåll

Het världscupshelg i Åre med både alpint och freestyle

21 FEB 2012 09:50
Den 9-10 mars smäller det i Åre. Då blir det världscupfest i både alpint och freestyle.
  • Skapad: 21 FEB 2012 09:50

– Detta är första gången med världscuptävlingar i dessa två grenar på samma ort. Det bidrar naturligtvis till att göra den här helgen extra spännande. Tänk att här har vi världens bästa freestyleåkare och kvinnliga alpina åkare på samma plats samtidigt. Det är häftigt, säger Karin Halvarsson och Anders Olofsson som är Åres organisationsansvariga för alpint respektive freestyle.

Båda dagarna blir mycket intensiva. På fredagen den 9 mars är det storslalom för damer i ”VM-backen”. Första åket är 10.30 och det andra 13.30. Samma dag klockan 16.15 avgörs finalerna i puckelpisten vid ”Världscup-backen”. Lördagen den 10 mars avgörs damernas slalomtävling i ”VM-backen”. Första åket börjar 11.00 och det andra 14.30. Den dagen avgörs finalerna i parallellpuckelpist i ”Världscupbacken” klockan 16.15. Det är fri entré till alla tävlingar. Det är alltid viktigt med världscuptävlingar på hemmaplan. Men frågan är om inte detta har ovanligt stor betydelse för svensk freestyle.
– Det stämmer eftersom vi nu har fått möjlighet att arrangera våra världscuptävlingar tillsammans med alpina världscupen. Det bidrar till att vi kommer att få mer publik och ett större intresse från bland annat media. Vi känner redan att det är ovanligt stort tryck inte helgen, säger Anders Olofsson.
Men poängen är att världscuphelgen i Åre inte enbart är skidtävlingar. Arrangörerna erbjuder också ett stort paket av kringarrangemang som kommer att få hela Åre att dansa och le dygnet runt. Naturligtvis kommer det också att finnas möjlighet att träffa åkarna och den yngre publiken får då chansen att utöka autografsamlingen.

Skribent: Dala Media

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info