Hoppa till sidans innehåll

Hur är läget på Nya Zeeland André Myhrer?

20 AUG 2012 15:53
Vi kollade läget med 2012-års slalomkung, André Myhrer, som just nu befinner sig på läger på Nya Zeeland. André vann slalomcupen i våras och tog även stora steg framåt i storslalom.
  • Skapad: 20 AUG 2012 15:53

Trots ett mindre ingrepp i ryggen efter tävlingssäsongen verkar han vara i form och avslöjar även vad som var sommarens absoluta höjdpunkt och målsättningen under VM i Schladming i februari:

Hallå André Myhrer, hur är läget på Nya Zeeland? 
– Vi har kommit igång bra med åkningen, slalomen känns som om jag tog vid där jag slutade förra säsongen så den rullar på. Storslalomen går även den bättre än förväntat med tanke på de nya skidorna. Det är en omställning men tycker vi har förberett oss väl på den och nu när vi äntligen kan börja köra in oss på riktigt på prylarna tycker jag det känns positivt även om jag fortfarande inte håller med om att det här var en bra idé. 

Du gjorde ett litet ingrepp i ryggen i våras, vad var det ni gjorde egentligen? 
– Ja, jag gjorde ett mindre ingrepp med en speciell metod där man går in i myelinskidorna och försöker bränna bort fett för att försöka få bort smärtan i ryggen.

Känns det bättre? 
– Ja det känns bättre och jag har kört mycket rehab nu i vår och sommar och första testerna på skidor visar ändå att det är mycket bättre än i våras.
Hur har din träning sett ut efter säsongen? 
– Det blev mycket vila efter ingreppet därefter en lång rehabperiod och sedan har jag ökat träningsdosen succesivt och gått in på mer normal träning.

Ligger du i fas?
– Inte riktigt samma som jag skulle vilja i augusti, men nu ligger vi på Nya Zealand och här är det mycket lättare att trycka på med fysen då vi åker skidor på lägre höjd än i Europa. Så jag kommer komma dit jag vill innan det drar igång på allvar.

Hur ser lägerplanerna ut framöver? 
– Vi är på snö nu i Nya Zeeland fram till den 4 september sen har vi ett längre break innan vi drar igång igen i Europa.

Hur går tankarna inför säsongen sen, du har ändå lite att försvara…? 
– Det känns bara bra, startar mycket hellre säsongen med en röd lapp och ser fram emot det.

Och så VM i Schladming, vad är målet där? 
– Målet i Schladming är guld.
Hur har sommaren varit annars, något annat kul som har hänt?
– Jag har mest tagit det lugnt i sommar i Monaco och Sverige, inga resor. Kände mig ganska nöjd med resandet efter säsongen. Sedan var jag var och kollade på Bruce Springsteen när han krossade allt annat motstånd och visade vem som är Boss på Ullevi i Göteborg. Sommaren höjdpunkt helt klart!

Någon spelning med bandet? 
– Vi har haft några gig i sommar med bandet så det har varit väldigt kul. Inget som slår Schladming dock, hoppas på en repris där i vinter!

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info