Hoppa till sidans innehåll

ICA ny teamsponsor till längd- och alpina landslaget

25 OKT 2012 07:00
ICA har ingått samarbete med Svenska Skidförbundet och blir från och med nu teamponsor till svenska längd- och alpina landslaget.
  • Skapad: 25 OKT 2012 07:00

ICA har ingått ett treårigt samarbetsavtal med Svenska Skidförbundet inom grenarna längd och alpint. Samarbetet innebär att ICA blir teamsponsor och tar en aktiv roll i arbetet med att sprida kunskap om mat, kost och hälsa.

– Vi är otroligt stola över att få jobba tillsammans med ICA och ser fram emot att tillsammans finna sätt att utveckla samarbetet. ICA:s engagemang med fokus på hälsa, barn och ungdomar ser jag som mycket positivt och det kommer bli en stor styrka för båda parter i vårt samarbete, säger Niklas Carlsson, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Samarbetet innebär bland annat att ICA kommer att engagera sig i barns och ungdomars utveckling och bidra med sin expertis inom hälsa och kostvanor.

– Längdskidor och utförsåkning har en lång tradition i Sverige. Många kan och gillar att åka skidor och det är idag en av våra mest folkkära idrotter. Det känns därför väldigt naturligt att ICA sponsrar Svenska Skidförbundet. Dessutom främjar de ett aktivt liv, hälsa och välbefinnande på ett sätt som vi värdesätter, säger Sofia Olsson, sponsorchef ICA Sverige AB.

ICA är också inom ramen för samarbetet huvudsponsor till projektet Alla på snö som är Svenska Skidförbundets satsning för att på ett lekfullt och ansvarstagande sätt få barn från hela landet att prova på skidåkning

– ICA vill vara en aktiv sponsor och bidra lika mycket med vår kunskap och vårt engagemang som att stötta med finansiella medel. Inom både längd och alpint har vi också fått fram en ny generation folkliga landslagsåkare som ICA ser som viktiga förebilder och inspiration för barn- och ungdomar runt om i landet, fortsätter Sofia Olsson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Sares, längdchef, Svenska Skidförbundet,
This is a mailto link, tfn 070-372 02 29

Gunnar Neuriesser, marknad alpint, Svenska Skidförbundet
This is a mailto link, tfn 070-588 88 17

ICAs presstjänst, tfn 070 253 66 60 (vardagar 08.00–17.00)

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info