Hoppa till sidans innehåll

Inställt i Bansko – Raich vinner i Schweiz

25 FEB 2012 14:21
Efter att damernas störtlopp skjutits upp i tre och en halv timme på grund av hårda vindar kom beskedet att lördagens tävling ställs in helt.
  • Skapad: 25 FEB 2012 14:21

– Ekonomiskt finns tyvärr ingen möjlighet att flytta tävlingen till måndag. Med tanke på tävlingslogistik och väderprognosen är det helt enkelt inte möjligt, säger tävlingsledare Atle Skårdal till www.fisalpine.com

Enligt detta besked innebär det att den ordinarie störtloppssäongen i år är klar och de 25 bästa åkarna på listan nu är de som får köra världscupfinalen i störtlopp i Schladming. Tyvärr finns ingen av de svenska damerna med där.

Herrarna i Crans Montana kunde dock köra sitt andra super-G-race på lika många dagar och dagens segrare i Schweiz heter Benjamin Raich. Österrikaren Raich, som var på pallen även vid gårdagen super-G, tog i dag sin första seger i karriären i disciplinen. Adrien Theaux, Frankrike slutade tvåa och gårdagens segrare, hemmaåkaren Didier Cuche, blev trea.

För Sveriges del blev det ännu en dag utan poäng. Hans Olsson och Patrik Järbyn körde ur men Matts Olsson och Daniel Ericsson tog sig hela vägen ner i mål och slutade på en 44:e respektive en 46:e plats.

I morgon, söndag, kör herrarna storslalom i Crans Montana medan damerna satsar på super-G i Bansko.

 

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info