Hoppa till sidans innehåll

Inte Sveriges dag i pisten

07 JAN 2012 14:38
Urkörningar och missar men även bra åkning för Matts Olsson, Anja Pärson och André Myhrer.
  • Skapad: 07 JAN 2012 14:38

Lördagen blev, totalt sett, ingen höjdardag för de svenska alpina åkarna varken i Adelboden eller Bad Kleinkirchheim. Men den åkning som hanns med visade att viljan och modet finns där.

Vid herrarnas storslalom i Adelboden fick Matts Olsson till ett riktigt bra första åk i den tuffa pisten och låg på en tiondeplats inför andra omgången. Han öppnade bra även i andra men missade efter den andra mellantiden och kör så när ur. Värmlänningen lyckas ta sig ner i mål men var så klart långt efter och slutade på plats 27. För André Myhrer blev det inget andra åk alls. Bergsjösonen fick till en bra start i det första åket men även han körde ur. I toppen blev det dubbelt Österrike med Marcel Hirscher som vann före Benjamin Raich. Massimiliano Blardone, Italien, slutade trea. Ted Ligety, som låg tvåa efter första åket, var inte tillräckligt snabb i det andra och slutade fyra.

Vid damernas störtlopp i Bad Kleinkirchheim var Anja Pärson enda svenska på start. Anja fick till en stark inledning men blev sedan sen och körde ur. ”Ja vad ska man säga. Det är så mycket men ändå ingenting. Har tappat kämparglöden L hoppas kunna ta med mig ilskan från dagen till super-Gn i morgon” twittrade Anja Pärson efter racet.

Segern gick till den regerande världsmästarinnan Elisabeth Görgl, Österrike, som var 16 hundradelar före tvåan, Julia Mancuso, USA. Fabienne Suter, Schweiz, slutade trea. Lindsey Vonn hade flera stora missar men tog sig ändå ner med fjärde bästa tid.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info