Hoppa till sidans innehåll

Klart för heta Ski Funtastic – ett evenemang med utvecklingsmöjligheter

17 APR 2012 07:31
19-21 april är Lindvallen i Sälen redo för Ski Funtastic. Det kommer att bli en av Sveriges hetaste skidhelger där barn och ungdomar kan träffas och umgås med landslagsåkare i alpint, skicross, freestyle, speedski och telemark i tre dagar.
  • Skapad: 17 APR 2012 07:31

Många spännande möten som inspirerar både dagens elit och den kommande generationens åkare garanteras.

 – Alla pusselbitarna har fallit på rätt plats. Det blir en fantastisk weekend, säger Gunnar Neuriesser eventansvarig vid Ski Team Sweden Alpine.
I mitten av mars såg det annars ut att bli jobbigt för arrangörerna. Det varma och soliga vädret tog hårt på snön. Men veckan före påsk kom vändningen.
– Vi fick kalla nätter vilket gjorde att vi kunde sätta i gång snöproduktionen. Därför kan vi köra som planerat med tävlingarna i Ullabacken och testarenan i Gustavbacken, säger Gunnar Neuriesser.

-170-Start-0788
Starten i slalomtävlingen i Ullabacken.
Foto: SSF

Sponsorerna har visat stort intresse för evenemanget och landslagsåkarna är taggade på att vara med. Nu återstår bara den stora massan av barn och ungdomar som gör Ski Funtastic till en så härlig skidfest. Här möter nämligen landslagen den nya generationens åkare.

– På Ski Funtastic träffas alla på lika villkor och det brukar vara härlig stämning nere i mål med all publik, musik och med många olika företag på plats, säger 2012-års slalomcupsegrare, André Myhrer som fyra år av fem vunnit den prestigefyllda tävlingen Mr Lindvallen. I år siktar han så klart på en femte seger men det finns andra saker som är viktiga under Ski Funtastic.
– Att se ungdomarna köra är riktigt kul. Jag tror inte att jag var lika duktig som de när jag var i den åldern. Det finns mycket talang att ta tillvara på i Sverige och det märks verkligen vid ett sådant här evenemang, säger André Myhrer.

110415-Podie-5650
Vinnartrion i Mr Lindvallen 2011: André Myhrer, mitten, Calle Lindh, vänster och Axel Bäck. 
Foto: SSF

Gunnar Neuriesser kallar det en manifestation för svensk alpin skidåkning som inte bara innehåller den traditionella alpina skidåkningen utan även skicross, puckelpist, telemark och speedskiing. Dessutom blir det alltså tävlingar. På torsdagen avgörs Sälen cup, på fredagen åker herrarna slalomtävlingen Mr Lindvallen och på lördagen är det damerna som gör upp om titeln som Miss Lindvallen. När de aktiva inte tävlar själva har de fullt fokus på att höja stämningen bland besökarna. Det blir alltifrån morgonskidåkning med sponsorer och testning av de övriga skidgrenarna till autografskrivande samt skidsnack med ungdomarna. Här handlar det alltså om spännande möten som kan bli viktiga för framtiden inom alpin skidåkning. Det finns även visioner om hur evenemanget kan utvecklas.
– Eftersom de flesta tränare och ledare är på plats ser jag som nästa steg att bjuda in klubbtränare och föräldrar till informationsträffar om vad som händer inom svensk alpin skidåkning och i världscup samt europacup, säger Gunnar Neuriesser och fortsätter.
– Det kunde också finnas inslag av utbildning i programmet, till exempel om hur man matchar fram nästa generation skidåkare på rätt sätt. Ski Funtastic är ett evenemang med många utvecklingsmöjligheter.

Skribent: Dala Media

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info