Hoppa till sidans innehåll

Lasse Kjällberg och Johan Sares nya chefer för alpint och längd

12 OKT 2012 13:13
Svenska Skidförbundet renodlar organisationen och tillsätter Lasse Kjällberg och Johan Sares som tillförordnade chefer för de två största grenarna alpint och längd.
  • Skapad: 12 OKT 2012 13:13

–  Deras uppgift blir att ta det övergripande ansvaret, vilket innebär landslag, marknad och nationellt, säger förbundsdirektören  Niklas Carlsson.

Alpint och längd har båda stora organisationer och omsätter mycket pengar varje år. Helhetskontrollen är viktig. Precis som kommunikationen.
– Med en alpin chef och en längdchef  får vi tydliga roller som rapporterar till mig, samtidigt som vi effektiviserar arbetet och får bättre överblick på helheten i de båda grenarna, inte minst när det gäller ekonomin, säger Niklas Carlsson.
Cheferna för alpint och längd ska i första hand jobba med intäkter, men också ansvara för personal, ekonomi och organisation.
Uppdraget innebär även att lägga upp de strategiska riktlinjerna för hur alpint och längd ska möta framtiden och skapa de bästa tänkbara förutsättningarna såväl nationellt som internationellt.

– Förändringen ligger helt i linje med vad styrelsen för Svenska Skidförbundet vill. Jag har stor tro på att detta blir bra för alla som jobbar med alpint och längd, säger Niklas Carlsson som vill poängtera att de nya cheferna inte kommer att ha någon operativ funktion inom de sportsliga bitarna där sportchefen Anders Sundqvist håller i trådarna för det alpina landslaget och förbundskaptenen Lars Öberg för längdlandslaget.

Lasse Kjällberg är sedan länge ett tungt och respekterat namn inom de alpina leden. Lasse var förbundskapten under Ingemar Stenmark tid och har sedan dess jobbat som såväl landslagschef som kommersiell chef för alpina landslaget. Utöver det har Rörbäcksnässonen, numera bosatt i Säter, varit vd för Stötens fjällanläggning i Sälenfjällen.
Johan Sares från Mora är inne på sitt fjärde år som marknadsansvarig för längdlandslaget, ett jobb han nu kommer att sköta parallellt med längdchefsrollen. På CV:n finns även en period som klubbdirektör för Mora IK:s hårdsatsande hockeylag.

Kontaktperson: Niklas Carlsson, förbundsdirektör, tel:  070-370 01 38

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info