Hoppa till sidans innehåll

Lindell Vikarby sjua i Ofterschwang

03 MAR 2012 15:45
Jessica Lindell Vikarby följde upp gårdagens personbästa i storslalom med ännu en fin placering och blev sjua i dag i ett sommarvarmt Ofterschwang.
  • Skapad: 03 MAR 2012 15:45

Anja Pärson, som tog sig vidare till andra åket på plats 29, klättrade till en slutlig 21:a plats.

Viktoria Rebensburg vann för andra dagen i rad på hemmaplan och leder nu storslalomcupen med 145 poäng före Lindsey Vonn som blir tvåa i dag. Jessica plockar också härliga poäng och ligger just nu sjua i cupen. Tina Maze, Slovenien, slutar trea. Anna Swenn Larsson har haft två bra storslalomdagar i Ofterschwang och var i dag bara 27 hundradelar från att kvala till andra åket. Frida Hansdotter och Veronica Smedh slutade längre ner i resultatlistan. I morgon väntar slalom för tjejerna i Tyskland, den näst sista inför världscupfinalen.

Herrarna körde störtlopp i Kvitfjell och där blev det dubbelt norskt på pallen i ännu ett tajt race. Kjetil Jansrud missade segern med två hundradelar och blev tvåa efter Klaus Kröll som även vann gårdagens super-G. Aksel Lund Svindal slutade trea och Hans Olsson blev bäste svensk på en 25:e plats. Patrik Järbyn blev 38 och debutanten Douglas Hedin gjorde ett klart godkänt åk när han genomförde sitt första världscupstörtlopp och blev 57:a. I morgon väntar ännu en super-G för herrarna i Norge.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info