Hoppa till sidans innehåll

Lindsey Vonn vinner i Åre – totalcupen säkrad

09 MAR 2012 16:05
Det blev amerikansk seger när damernas världscupstorslalom avgjordes i Åre i dag, fredag. Lindsey Vonn ledde efter första åket och trots tuffa förhållanden var amerikanskan en av dem som behärskade backen bäst även i det andra.
  • Skapad: 09 MAR 2012 16:05

I och med dagens seger är också den totala världscupen säkrad, för fjärde gången, för Lindsey Vonn.

Federica Brignone, Italien, slutade tvåa och Tessa Worley, Frankrike, körde till sig en tredjeplats. För svensk del var det inte en av de bästa tävlingsdagarna i Åre. Bara Jessica Lindell Vikarby tog sig vidare efter första åket på en 14:e plats. I det andra missade svenskan rejält och till slut fick hon nöja sig med en 28:e plats.
– Det var som jag kom av mig helt efter missen i mitten backen. Tråkigt att det inte gick bättre nu på hemmaplan och allt, säger Jessica Lindell Vikarby som dock får revansch redan nästa vecka på världscupfinalen i Schladming där hon kör både super-G och storslalom.

Två dalatjejer, Nathalie Eklund och Anna Swenn-Larsson var mycket nära att kvala in till det andra åket. Nathalie slutade på 31:a plats och var bara tre hundradelar från plats 30 och Anna blev 32:a. Sara Hector, Kungsbergets Alpina, blev 35. Anja Pärson slutade långt ner i resultatlistan och Frida Hansdotter körde ur.

Jessica Lindell Vikarby med svt efter andra åket:

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info