Hoppa till sidans innehåll

Lisa Blomqvist fyra i Vemdalens europacupslalom

26 NOV 2012 15:47
Det blev härliga besked direkt för det svenska laget när den första av två slalomtävlingar i Vemdalen drog igång europacupsäsongen. Lisa Blomqvist, UHSK Umeå SK, tog karriärens första poäng i slalom och slutade på en fin fjärdeplats.
  • Skapad: 26 NOV 2012 15:47

– Det är svårt att beskriva men, otroligt, så känns det, säger Lisa Blomqvist.

Lisa låg på en tiondeplats efter första åket och var då ”bara” tredje bästa svenska. I det andra fick Umeåtjejen upp farten rejält under skidorna och klättrade alltså sex placeringar.
– Vi har ett jättestarkt lag just nu och alla är i bra form. Är man med på träning vet man att man åker bra, det är jättekul, säger Lisa som bara var 13 hundradelar från pallen.

Efter första åket var det dubbelt svenskt i toppen när Magdalena ”Monne” Fjällström ledde före Paulina Grassl. I det andra åket missade båda två i den övre delen och Paulina slutade på plats sex medan Monne halkade ner till plats tio. För Paulina innebär dagens placering ändå hennes bästa i karriären. En till som däremot klättrade i resultatlistorna var Charlotta Säfvenberg som låg på plats 13 efter första omgången men körde upp sig till en fin sjundeplats.

Veronica Smedh tappade från plats elva i första åket till en slutlig 14:e plats. Louise Jansson tappade också tre placeringar från 16:e till 19:e plats men tog även hon sina första poäng i karriären. Hanna Westman tog också poäng då hon klättrade in på topp-30 efter sitt andra åk och slutade på plats 29.

Sarah Olsson tog sig ner i två åk och slutade på plats 49. Ylva Stålnacke, Sara Ottosson, Stina Sollander, Frida Jansson, Linn Bromeé och Lisa Johansson körde ur i första åket. Rebecka Gunnarsson och Mette Asp kvalade inte till andra åket och Amanda Johansson körde ur i andra åket. I Europacupen får de 60 bäst placerade köra två åk.

Segern gick till Italien och Michela Azzola, Petra Vlhova, Slovakien, blev tvåa och Ana Buick, Slovenien slutade på plats tre.

Toppbild:
Det var mycket glada miner hos de unga tjejerna nere i mål. Flera tog sina första europacuppoäng någonsin och i morgon, tisdag, får de ännu en chans i samma backe. 
Foto: SSF

Resultat Vemdalen, slalom damer europacup

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info