Hoppa till sidans innehåll

Lisa Blomqvist opererades under söndagen

10 DEC 2012 10:07
Junioråkaren Lisa Blomqvist, Umeå, som i lördags föll i sin världscupdebut i super-G och slet av det inre ledbandet i höger knä, opererades i går för en blödning i främre lårmuskeln.
  • Skapad: 10 DEC 2012 10:07

– Vid undersökningen och magnetröntgen i lördags konstaterade läkarna att hon alltså skadat ledbandet och fått en lårkaka, en muskelblödning som inte sågs som särskilt allvarlig, det är något som ofta uppstår, säger alpina landslagets läkare Per Liljeholm.

Lisa sov bra natten till söndagen och hade inte särskilt ont. I bilen på väg till flygplatsen i Zürich för hemfärd till Sverige tilltog dock smärtan, trots de smärtstillande medicinerna, och man beslöt att vända tillbaka till St Moritz.
– Lisa åkte tillbaka till sjukhuset där en magnetröntgen av låret genomfördes. Läkarna såg att det var en blödning i den yttre lårmuskeln och att det fanns ett litet blodkärl i den trasiga muskeln som hela tiden blödde och de beslutade sig för att operera, säger Per Liljeholm.

Operationen har god prognos om man som i Lisas fall gör den snabbt.
– I princip går det ut på att läkarna täpper till blodkärlet och tömmer ut blödningen. Det är för tidigt att sia om hur det kommer att påverka rehabiliteringstiden men går allt som det ska borde det inte ta lägre tid att hämta sig efter det här ingreppet än vad det tar för ledbandet att läka. Cirka åtta till tio veckor, säger Per Liljeholm.

Den unga alpintalangen blir nu kvar på sjukhuset i Schweiz tre till fem dagar innan hon reser hem till Sverige.
– Jag pratade med Lisa efter operationen i går och hon var pigg och glad och hade inte ont alls. När hon kommer hem får vi göra en ny undersökning och se var vi står då innan vi går vidare och vet när hon kan börja rehabträna, säger Per Liljeholm.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info