Hoppa till sidans innehåll

Lisa Blomqvists inre ledband är av

08 DEC 2012 19:17
Efter en första undersökning och magnetröntgen av Lisa Blomqvists högerknä verkar det som att det inre ledbandet är helt av men att både korsband och menisk är hela.
  • Skapad: 08 DEC 2012 19:17

– Det känns inte jätteroligt, särskilt som jag var så bra på gång nu när säsongen startat på allvar. Men jag vill verkligen ut i pisten igen så fort som möjligt, säger Lisa Blomqvist.

Juniortjejen från Umeå som världscupdebuterade i dag, lördag, var på väg att få till ett riktigt kanonåk när hon kraschade fem portar innan mål i super-G banan i St Moritz.
– Känslan i åket var jättebra. Jag tyckte det gick fort och det gjorde det tydligen också. I slutet kom en knöl som jag inte riktigt var beredd på, jag blev sen, tappade tryck och innerskidan körde fast och skidorna splittades. Sen for jag rätt in i nätet, säger Lisa Blomqvist.

Hann du tänka något?
– Jag tänkte väl att nu jäklar går det fort. Jag kände direkt att allt inte var helt okej i knät. Sen satt jag bara där och tänkte ”jäklar, vad gör jag nu?” Det kom fram folk som frågade om jag kom ihåg vad som hände, vad jag hette och sådan saker. Jag tror jag hade ganska mycket adrenalin i kroppen för jag kunde gå till andra sidan i backen men efter ett tag började det göra rejält ont.

Lisa undersöktes på plats i backen av läkare och åkte sedan ned till sjukhuset i St Moritz där en magnetröntgen alltså genomfördes. Nästa steg är att få den unga talangen till Sverige för vidare undersökningar på hemmaplan. Alpina landslagets läkare, Per Liljeholm, har varit i kontakt med läkarna nere i Schweiz.
– Man verkar ha gjort en grundlig undersökning och det stämmer förmodligen väl det som de kommit fram till. Vid den här typen av ledbandsskada får man ett skydd som ska bäras i cirka fem till sex veckor och jag skulle tippa att det tar åtta till tio veckor innan man är tillbaka på skidor igen, säger Per Liljeholm. 
De första tio dagarna blir det dock troligtvis vila för Lisa Blomqvist.
– Jag är helt inställd på att köra igång med rehab så snart jag. Sen gäller det väl att vara lite smart och göra det som är rätt för knät och inte stressa, säger Lisa Blomqvist.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info