Hoppa till sidans innehåll

"Magisk" storslalom i Åre

19 DEC 2012 22:30
Fyra svenskor topp-20, ett tangerat personbästa och tre säsongsbästa resultat. Det blev en härlig inledning på damernas världscuptävlingar i Åre.
  • Skapad: 19 DEC 2012 22:30

Bäst gick det, återigen, för Frida Hansdotter som fortsätter visa fin storslalomform och tog sin andra femteplats på lika många tävlingar.

– Superhärligt! Jag är jättenöjd med resultatet och att få visa att det är där jag ska vara. Det var skön åkning, greppigt i backen men ändå superfint, säger Frida Hansdotter.

-Hansdotter_webb
Frida Hansdotter tangerar sitt personbästa i storslalom i Åre.
Foto: Nisse Schmidt

Jessica Lindell Vikarby låg på en 15:e plats efter första åket men stod på bra i det andra och klättrade till plats åtta och gjorde därmed säsongens bästa resultat. Jessica, som inte förrän i dag hittat tillbaka till fjolårets storslalomform, var riktigt nöjd.
– Det var magiskt att åka i dag. Det kan vara det skönaste åk jag haft och jag är jättenöjd. Det är härligt att åka på kvällen inför den här hemmapubliken och jag känner att jag kan slappna av lite nu. Skönt att ta lite juluppehåll med det här resultatet, säger Jessica Lindell Vikarby som hade den nästa snabbaste tiden i det andra åket.

-Jessica_webb
Jessica Lindell Vikarby tog säsongens bästa placering och blev åtta i Åres storslalom. Foto: Nisse Schmidt

Maria Pietilä Holmner tog säsongens första storslalompoäng förra helgen i Courchevel och gjorde i dag även hon säsongsbästa med en 16:e plats. En förbättring med sju placeringar från första åket.
– Ett fall framåt absolut, det känns bra, säger Maria PH.

Sara Hector kvalade till andra åket på plats 29 och klättrade till en slutlig 20:e plats och tog sina första poäng i storslalom i år.
– Jättekul att jag tar poäng i dag. Det känns som att åkningen börjar komma nu och jag hoppas att den kommer ännu mer, säger Sara Hector.

Anna Swenn-Larsson slutade på 31:a plats och var två hundradelar ifrån att få köra ett andra åk. Inte heller Kajsa Kling fick till det i första åket när hon missade efter andra mellantiden och slutade, snöpligt, i skyddsnätet.

Tina Maze lyckades inte ta sin femte raka seger och fick nöja sig med tredjeplatsen i Åre. Viktoria Rebensburg, Tyskland, var överlägsen och vann, trots en stor miss i andra åket. Andra platsen gick till Anna Fenninger och Österrike.

Resultat damer, storslalom Åre

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info