Hoppa till sidans innehåll

Maria PH femma i Semmering

29 DEC 2012 18:08
Efter ett riktigt fint andra åk och en klättring med sex placeringar från första åket blev det en fin femteplats för Maria Pietilä Holmner i lördagens slalom i österrikiska Semmering.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:18

– Det är tur att det finns två åk i alla fall, jag försökte släppa på allt jag kunde nu i andra. Jag känner mig som att jag börjar stabilisera mig litegrann och jag är glad och nöjd med dagen, säger Maria PH till TV4.

Efter första åket delade Therese Borssén och Maria PH elfteplatsen. Inför det andra pratade de båda två om att släppa på bromsen vilket de också gjorde. ”Tessan” avancerade en placering och slutade tia medan PH alltså körd till sig femteplatsen.

Nathalie Eklund var tredje och sista svenska att ta sig vidare från första åket och låg på en 23:e plats. Andra åket började bra och hon ökade ledningen till första mellantiden men tappade mycket på slutet och körde in som nummer åtta. Till slut blev det en 25:e plats för Leksandstjejen som fortsätter plocka världscuppoäng i slalom.

Maria PH i Tv4 efter femteplatsen i Semmerings slalom:

Nio svenska tjejer i första åket blev alltså tre i det andra. Frida Hansdotter började i samma fina stil som de senaste tävlingarna men missade precis innan första mellantiden och fick så när tvärstopp. Norbergstjejen tog sig ner i mål men var så klart långt efter och fick inte köra det andra åket.
– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag fastnade och fick ett kast, sjukt tråkigt men det är sånt som händer i slalom, säger Frida Hansdotter till Tv4.

Både Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström började starkt och var bra med från start. För Anna tog det roliga slut bara tre käppar innan mål när hon föll. Emelie redde upp en första miss men kom i ofas och körde till slut ur.

Veronica Smedh, debutanten Charlotta Säfvenberg och Sara Hector kvalade inte in till andra åket.

Segern gick till Veronika Velez Zuzulova, Slovakien, hemmaåkaren Kathrin Zettel blev tvåa och Tina Maze, Slovenien, tappade ledningen från första åket och slutade på plats tre.

Resultat damer, slalom Semmering

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info