Hoppa till sidans innehåll

Maria Pietilä Holmner bästa svenska i Aspen

25 NOV 2012 22:28
Två stabila åk och en fin femteplats blev resultatet för Maria Pietilä Holmner som på allvar visar att hon är tillbaka efter knäskadan i fjol.
  • Skapad: 25 NOV 2012 22:28

Umeå-tjejen trivs i Aspen vilket söndagens slalomtävling blev ytterligare ett bevis på.

Överlag blev det återigen en stark laginsats av de blågula där sex svenska tjejer av sju kvalificerade sig till det andra åket. Therese Borssén klättrade från en 18:e plats i första åket till en slutlig 12:e plats och hade den fjärde snabbaste tiden av alla i det andra åket. Frida Hansdotter tappade en placering och slutar på plats 13 och tar sina första slalompoäng för i år. Anna Swenn-Larsson, Emelie Wikström och Nathalie Eklund slutar, i tur och ordning, på plats 25, 26 och 27.

Sara Hector, som tog sina första slalompoäng någonsin i Levi för två veckor sedan hamnar strax utanför topp-30 och fick alltså inte köra andra åket.

Pallplatserna fördelades under stor dramatik. Kathrin Zettel, Österrike, drog till slut det längsta strået och vann, 67 hundradelar före landsmaninnan Marlies Schild. Tina Maze, Slovenien, blev trea.

I Lake Louise körde herrarna super-G och Norges Aksel Lund Svindal hade återigen en fantastisk dag och tog sin andra seger på lika många dagar. Svindal var 85 hundradelar före fransmannen Adrien Theaux som slutade tvåa. Österrikes Joachim Puchner, blev trea. Ende svensk på start, Matts Olsson, körde dessvärre ur.

Resultat damer, Aspen slalom 

Resultat herrar super-G Lake Louise

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info