Hoppa till sidans innehåll

Maria Pietilä Holmner knäskadad – ”Jag ska tillbaka”

18 JAN 2012 12:30
Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK, skadade knät i går, tisdag, vid en storslalomträning i Hinterriet i Österrike.
  • Skapad: 18 JAN 2012 12:30

Maria kördes till sjukhus i Innsbruck där hon genomgick en läkarundersökning och magnetröntgen och det konstaterades att det främre korsbandet i vänster knä är av.
– Den här säsongen är körd men jag kände direkt att jag ska komma tillbaka, starkare än någonsin, säger Maria Pietilä Holmner

Maria flyger hem till Sverige under onsdagen för att undersökas vidare av alpina landslagets läkare Per Liljeholm vid Sports medicin i Umeå. Därefter kan beslut tas om när en operation kan äga rum.
– Det är jättetråkig och känns surt så klart. Jag hade börjat säsongen så pass bra och nu efter nyår med hälften av tävlingarna kvar kändes det lite som en nystart. Men det är bara att konstatera att nu är det så här. Jag ska försöka se det positiva och kämpa på. Redan nu känner jag att det här livet är det roligaste som finns och att jag verkligen vill tillbaka, säger Maria Pietilä Holmner.
Det var alltså vid en storslalomträning i Hinterriet i Österrike som olyckan var framme. Vid tredje träningsåket kom Maria in sent i en sväng och försökte trycka på efter käppen för att komma tillbaka i linje när skidan stack och hon fick ett kast på skidorna och kraschade.
– Vi hade superfina förhållande och det enda jag upplevde var att jag kom lite bak och blev sen och det klickade till i knät. Jag minns inte kraschen för jag var så fokuserad på knät och förstod på en gång att det var kört. Direkt jag ställde mig upp kunde jag inte stödja på benet.
Damernas fysio, Anna Staffansson, var snabbt på plats och Maria fick hjälp ner från backen och kördes till sjukhuset i Innsbruck där hon blev undersökt.
– Röntgenbilderna visade att allt såg jättebra ut, förutom ett skadad främre korsband men det verkar inte vara några ligament eller så som är trasiga så det är skönt. Det här är den först korsbandsskadan för mig men det är många i alpina världscupen som haft samma problem och kommit tillbaka. Titta exempelvis på Jessica Lindell Vikarby som dragit korsbandet två gånger och är tillbaka starkare än någonsin i dag. Att veta det gör att jag känner mig extra motiverad, säger Maria PH som också vill passa på att skicka en eloge till teamet runt om henne.
– Jag har verkligen fått ett superomhändertagande och allt runt omkring har fungerat fantastiskt bra. Från snabb support av vår fysio Anna till samtal med vår läkare Per Lijleholm och hjälp att fixa resan hem. Det känns tryggt att allt runtomkring fungerar.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info