Hoppa till sidans innehåll

Matts Olsson bäste svensk i Sölden – Ligety överlägsen vinnare

28 OKT 2012 19:31
Efter första åket i herrarnas storslalompremiär såg det ut att bli en alldeles lysande svenskdag. André Myhrer körde in på en fin fjärdeplats och Matts Olsson på en elfte.
  • Skapad: 28 OKT 2012 19:31

Myhrer hade endast 45 hundradelar upp till dåvarande ledaren efter ett riktigt starkt första åk och Matts Olsson överraskade sig själv med åkning som alltså räckte till den elfte snabbaste tiden i första omgången.

Jens Byggmark, som gick ut sist av alla i startfältet med nummer 71, stod på bra i början. Strax efter andra mellantiden körde han tyvärr ur och missade chansen att kvala in på topp-30 och få köra ett andra åk. Söndagens tävling var ”Byggis” första på fyra år men räkna med att det blir mer storslalom för Tärnabyåkaren framöver.

121028-Myhrer-4301
André Myhrer hade fjärde bästa tid i det första åket. 
Foto: Nisse Schmidt

I det andra åket, som avgjordes i snöfall och dimma, gick det inte lika bra för 2012-års slalomcupvinnare André Myhrer som körde ut efter första mellantiden. Bättre gick det för Matts Olsson som kämpade sig ner och dessutom klättrade en placering. En tiondeplats i premiären blev det för värmlandssonen.

En som inte brydde sig om vare sig snö, dimma eller underlag var Ted Ligety. Amerikanen utklassade sina motståndare i det andra åket och vann med 2.75 (!) sekunder. En hel evighet, eller som Matts Olsson uttryckte det till TT efter tävlingen:
– Man kan säga att Ligety kissade på oss andra i dag.

Manfred Mölgg, Italien, slutade tvåa och fick sällskap på pallen av österrikaren Marcel Hirscher på plats tre.

I och med storslalomen i Sölden är den alpina världscupen 2012/2013 igång. Om två veckor, 10-11 november är det dags för slalompremiär i finska Levi. Håll ut!

Resultat herrar, storslalom Sölden

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info