Hoppa till sidans innehåll

Monne och Lotta på pallen i Vemdalen

27 NOV 2012 14:20
Magdalena ”Monne” Fjällström satsade allt i det andra åket. Den unga Tärnabytjejen åkte upp sig från en sjätteplats och tog hem sin första seger i europacupen.
  • Skapad: 27 NOV 2012 14:20

Dessutom fick hon sällskap på pallen av Charlotta ”Lotta” Säfvenberg som klämde till med en tredjeplats i säsongens andra europacupslalom.

– Svinskönt! Jag ledde ju i går och ville jättegärna vinna men då vet jag inte om jag var nervös eller nått för jag åkte skitdåligt. Det känns lite som revansch i dag, säger ”Monne” som ledde inför det andra åket i gårdagens race men sen tappade till en tiondeplats.
– Det är jobbigare att leda. Ligger man sexa har man inget att förlora. Då är det bara att köra allt man kan. Första åket i dag var inte bra men i andra la jag min fokus på branten där jag åkte långsamt. Jag tappade typ massor där i första men nu satt den och sen gick resten av sig själv.

Charlotta Säfvenberg tog sina första poäng någonsin i gårdagens tävling där hon slutade på plats sju. I dag tog hon alltså steget upp på pallen och delade tredjeplatsen med gårdagens vinnare, Michela Azzola, Italien. 
– Jag är jätte-jättenöjd. Det känns liksom som att jag har vunnit. Det är bara andra gången jag tar poäng, säger "Lotta" som låg femma efter det första åket men alltså klättrade hela vägen upp på pallen.
– I andra åket hade jag lite skönare känsla. Jag var rätt nervös inför det första men det blev bättre sen.
Var du inte nervös alls i det andra?

– Jo lite, men är man nervös är man redo för flykt eller fajt har jag hört. I dag blev det fajt i andra åket.

De två tävlingsdagarna i Vemdalen som inledde europacupsäsongen blev riktigt lyckade för svensk del. Samtliga åkare i juniorlaget tog poäng någon av dagarna vilket ger stora fördelar inför den fortsatta säsongen. Härnäst väntar fler tävlingar i Kvitfjell och Trysil i Norge
– En fantastiskt rolig start för oss här på hemmaplan. Vi har en jättebra grupp och alla är lätta och roliga att jobba med. Nu är det ju andra året vi kör och vi har lagt upp en plan som vi kör på och som det gäller att våga hålla fast vid, det ger trygghet, säger Matias Eriksson, ansvarig tränare för juniordamerna.

JuniorlagVemdalen1Webb
Det svenska juniorlaget hade en härlig start på säsongen. Bakre raden från vänster: Tränare Calle Enocsson, Louise Jansson, Ylva Stålnacke, Hanna Westman, tränare Matias Ericsson. Främre raden: Magdalena Fjällström, Paulina Grassl, Charlotta Säfvenberg och liggande: Lisa Blomqvist. 
Foto: SSF

Veronica Smedh slutade på plats 13 i tisdagens tävling, Ylva Stålnacke körde in på plats 17 och Louise Jansson tog även hon poäng på plats 27. Hanna Westman och Paulina Grassl hamnade utanför poängplats och Lisa Blomqvist grenslade tre käppar från mål och ramlande in över mållinjen i första åket och fick även hon klara sig utan poäng i dag.

Resultat Vemdalen, slalom Europacup

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info