Hoppa till sidans innehåll

Nygammal rikstränare anställd

01 OKT 2012 09:33
Den 1 september började Janne Brattström, från Karlstad, sitt nya jobb som alpin rikstränare hos Svenska Skidförbundet. En titel som Janne är väl bekant med då han hade samma roll för ungefär tio år sedan.
  • Skapad: 01 OKT 2012 09:33

– Jag vet hur det var då och vad jag kommer att göra annorlunda nu. Min viktigaste uppgift blir att möta Skid-Sverige på plats och inte sitta still vid skrivbordet, säger Janne Brattström.

Förutom det tidigare jobbet som rikstränare har Janne Brattström också arbetat som tävlingsledare under alpina VM i Åre 2007. Närmast kommer han från skolvärlden där han jobbat som idrottslärare på gymnasiet.

För den nygamla rikstränaren väntar fyra större ansvarsområden: skidgymnasier, regionsverksamhet, jobb mot klubbar och distrikt samt skolningsverksamhet.
– Som jag ser det är det två oerhört viktiga delar vi måste jobba med: rekrytering och ungdomsverksamhet. Konkurrensen från andra sporter är stor i dag och det är en utmaning att få så många som möjligt att vilja stanna kvar inom skidåkning. I dag slutar många innan de ens nått juniornivå, säger Janne.

Sedan Thomas Sjödin gick från sitt dåvarande jobb som rikstränare till landslagstränare för två år sedan har rikstränarrollen saknats i förbundets regi.
– Behovet av att möta de som jobbar, tränar och tävlar finns där och har saknats de här två åren. Vi har personal på kansliet i Åre som gör ett jättebra jobb men vi behöver få in synpunkter och önskemål från de som jobbar ute på fältet, säger den nye rikstränaren som kommer att utgå från hemmet i Karlstad men till stor del befinna sig på resande fot.
– Jag ser fram emot att komma ut och träffa folk. Efter tio år som idrottslärare på gymnasiet där arbetsuppgifterna blev allt mer administrativa är det här jag längtat efter. Efter erfarenhet vet jag också att det är viktigt att vara tillgänglig och synas ute i Skid-Sverige.

Brattis 1

Janne Brattström är, från den 1 september, ny alpin rikstränare.

Som första steg kommer Janne att samordna en träff med regionstränarna nu i oktober och tillsammans med dem komma överens om hur jobbet ska läggas upp.
– Vi är mycket glada över att ha knutit Janne till vår verksamhet igen. Nu ser vi fram emot att ha en erfaren SSF-representant med uppgift att verka ute på fältet i det alpina Skid-Sverige, säger Tommy Båtelson, nationell chef.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info