Hoppa till sidans innehåll

På gång för alpint

14 NOV 2012 13:05
Kickstart för nye rikstränare, snart dags för tävlingspremiär i Sverige och Europacupen i Vemdalen 26-27 november ser ut att kunna bli en riktigt rolig tillställning.
  • Skapad: 14 NOV 2012 13:05

Vår nye alpine rikstränare, Janne Brattström, har nu arbetat inom Svenska Skidförbundet i drygt två månader och fått en riktig kickstart. Ett av Jannes ansvarsområden, säsongens skolningsverksamhet, ett samarbete mellan regionerna och SSF som omfattar åkare födda 1997, är nu fastställt.

– Två centrala läger kommer att genomföras, ett före jul i Klövsjö för 80 åkare och ett efter jul i Funäsdalen för 50 åkare. På skolningsläger kommer även skidgymnasierna att förstärka på ledarsidan, säger Janne Brattström.
SSF kommer också att vara representerade vid två internationella ungdomstävlingar, Slovenien 13–18 februari och Italien 5–10 mars.

Vår nya rikstränare har också som ambition att besöka alla riksidrottsgymnasier och även en del NIU-skolor under hösten. 
– Nu i dagarna har jag bland annat varit i Trysil och hälsat på elever i Malung. Det är mycket givande och intressant att träffa de som arbetar ute på fältet och ta in deras synpunkter, tips och idéer. Jag ser det som en av mina viktigaste uppgifter, säger Janne Brattström.

Alpin tävlingspremiär i Sverige
Piteå står som värd för premiärtävlingen FIS i Kåbdalis 17–18 november. Deltagare från sju länder, förutom Sverige, har anmält sig och anmälningstiden har ännu inte gått ut. Norra Sverige har haft kallt vilket innebär att tävlingarna i Kåbdalis, och även de senare tävlingarna i Tärnaby och Kiruna, kommer att erbjuda riktigt bra underlag. 

Sverige Cupens första tävling är en slalom- och storslalomtävling i Funäsdalen. Cupen fortsätter sedan med två slalomtävlingar i Arvidsjaur innan juluppehållet. För många ungdomar är det den stora ungdomstävlingen i Klövsjö/Vemdalen 4–6 januari som blir startskott för tävlingssäsongen.

Damernas Europacupen i Vemdalen
Premiären för damernas Europacup 2012/2013 avgörs med två slalomtävlingar 26–27 november i Hovdebacken Vemdalen. I dagsläget är deltagare från elva länder anmälda och cirka 80 damer kommer att starta.
– Sverige startar med 20 åkare från både europacup- och juniorlaget och åkare som inte är uttagna i någon träningsgrupp men som gärna vill visa upp bra skidåkning på hemmaplan. Snöläget i Vemdalen är bra och vi ser fram emot spännande tävlingar i slutet av november, säger Johan Hyllienmark, tävlingsledare.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info