Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt

Personbästa för André Myhrer i storslalom

18 FEB 2012 13:28
Han låg 21:a efter det första åket och sa att det fanns mer att ta av. Och det gjorde det verkligen. André Myhrer klämde till med personbästa och en sjätteplats när säsongens sjätte storslalom avgjordes i Bansko, Bulgarien, i dag lördag.
  • Skapad: 18 FEB 2012 13:28

– Jag är nöjd med det åket. Det var inte så lättåkt men jag tyckte jag gjorde ett bra jobb, säger André Myhrer till Svt.

Förhållandena i Bansko var allt annat än idealiska med vind och snö som kom och gick. Matts Olsson var först ut av svenskarna med startnummer 20 men fick inte till det riktigt och låg på en 24:e plats efter första åket. I det andra satsade han friskt men tyvärr höll det inte och en rejäl miss i mitten av banan där han så när tvärställde skidorna gav Olsson en slutlig 26:e plats. Desto bättre gick det alltså för André Myhrer som fick till ett riktigt fint andra åk och alltså klättrade 15 placeringar. Sjätteplatsen är Bergsjökillens bästa storslalomresultat någonsin. Bästa placeringen fram till i dag för Myhrer var en niondeplats från Alta Badia 2007.

Österrikaren Marcel Hirscher vann dagens tävling överlägset sedan Ted Ligety, ledaren efter första åket, körde bort sig i det andra. Massimiliano Blardone, Italien, slutade tvåa, 1,39 sekunder efter Hirscher och ännu en österrikisk Marcel, Mathis denna gång, slutade trea.

I Sotji blev det ett snöpligt slut på dagens störtlopp då varken Jessica Lindell Vikarby eller Sara Hector fick chans att ta sig ner för 2014-års OS-pist. Dimma kom in och tävlingen avbröts med 15 åkare kvar. Segern gick till Maria Höfl-Riesch med Elisabeth Görgl på andra plats och Lindsey Vonn, som varit överlägset snabbast på träningarna, slutade trea. Anja Pärson körde till sig en 24:e plats och Kajsa Kling slutade på sista poängplats som nummer 30.

 

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info