Hoppa till sidans innehåll

Personbästa för Lindell Vikarby – 2/100 från pallen

02 MAR 2012 16:09
Jessica Lindell Vikarby fick till två stabila åk i dagens storslalom i Ofterscwang och slutade på en femteplats. Bara två hundradelar från pallen.
  • Skapad: 02 MAR 2012 16:09

– Jag är toknöjd med dagen. Två avslappnade åk och ändå lite marginaler kvar, säger huddingeåkaren som i dag gör sitt bästa resultat någonsin i storslalom.

Jessica Lindell Vikarby låg på en fjärdeplats efter det första åket med bara 47 hundradelar upp till ledande Viktoria Rebensburg. I det andra åket stod hon på bra men hade en miss i mitten och kom ner som tvåa. Det blev ett tajt race med de åkare som var kvar men hemmaåkaren Viktoria Rebensburg lyckades hålla undan och vann med sex hundradelar tillgodo till tvåan Tina Maze. Irene Curtoni, Italien, och Elisabeth Görgl, Österrike fick dela på tredjeplatsen. Anja Pärson tog sig som sista åkare vidare till andra åket och fick starta först av alla men fick inte till det riktigt i banan. Trots det klättrade hon fem placeringar och slutade på en 25:e plats. På vägen ner sprätte en käpp upp och snärtade till Tärnabytjejen i ryggen och hon blev stel, öm och lite blå men det är ingen större fara och Anja räknar med att tävla som vanligt i morgon, lördag.

Herrarnas super-G i norska Kvitfjell blev också det en tajt historia där det till slut blev en delad seger för schweizaren Beat Feuz och österrikaren Klaus Kröll. Bara tre hundradelar bakom, på plats tre, blev det norskt i form av Kjetil Jansrud och ytterligare sju hundradelar efter slutade Didier Cuche. Hans Olsson hade en godkänd super-G-dag och slutade på en 20:e plats och tar därmed poäng i disciplinen för andra gången den här säsongen. Med ett bra åk även i söndagens super-G har Hans chans att kvala till världscupfinalen i Schladming. Ingen av de andra svenskarna tog sig in på topp-30 och i morgon väntar störtlopp i Kvitfjell.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info