Hoppa till sidans innehåll

Pietilä Holmner opereras i morgon, fredag

14 JAN 2012 18:29
Umeååkaren Maria Pietilä Holmner, som i tisdags drog av korsbandet i vänster knä vid en storslalomträning i Österrike, opereras i morgon, fredag vid Sports Medicin i Umeå.
  • Skapad: 14 JAN 2012 18:29

– Tack vare att allt skötts helt rätt på plats är knät inte svullet och vi har möjlighet att operera direkt, säger landslagsläkaren Per Liljeholm.

Maria Pietilä Holmner undersöktes under torsdagen vid Sports Medicin i Umeå. Precis som röntgenbilderna visade i Innsbruck verkar det som det enbart är det främre korsbandet som är skadat.
– Man kan aldrig vara 110 procent säker förrän man öppnar och tittar i knät hur det ser ut men det verkar positivt nu. Det här är en väldigt vanlig skada och en standardoperation som vi gör och resultatet blir ofta väldigt bra, säger Per Liljeholm.
Efter morgondagens operation väntar två veckors vila för Maria PH som därefter kan börja träna mer. Rehabiliteringen beräknas ta sex månader och om allt går som planerat kan hon vara tillbaka i backen igen i augusti vid första snölägret inför nästa säsong.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info