Hoppa till sidans innehåll

Premiärkurs på Bosön

10 OKT 2012 11:13
Under helgen 21–23 sep var det premiär för vår nya kurs där det gavs möjlighet för unga skidåkare 15–18 år att utveckla sitt ledarskap inom skidsporten.
  • Skapad: 10 OKT 2012 11:13

Ett tjugotal unga ledare samlades redan fredag kväll för att skapa trygghet i gruppen och lära känna varandra. Kursen utgår ifrån deltagarnas bakgrund och erfarenhet.

Det visade sig att alla hade många bra tankar att bidra med under kurshelgen. Under lördagen startade vi utomhus med ledarskapsövningar för att sedan koppla det vi gjorde till ledarskapsteori i relation till barn och ungdomar. Kursen fortsatte i samma anda kring praktiska pass i träningslära kopplat till teori. Som avslutning fick deltagarna planera, genomföra och utvärdera ett träningspass som innehöll ledarskap och träningslära kopplat till kursens innehåll.

Träningspasset genomfördes under söndagen, då fick även handledarna från klubben tillfälle att träffa sina unga ledare samt ta del av kursen innehåll. Klubben fick i samband med anmälan av sin eller sina unga ledare även anmäla en handledare som under söndagen fick en genomgång i handledarskap. Syfte med detta är att i klubben ska kunna handleda och utveckla befintliga och nya tränare för att skapa långsiktighet och stabilitet i tränarkåren.

Ledarna under kursen var mycket nöjda med resultat på den första delen av SATU 1 unga ledarna och ser fram emot den avslutande helgen i Åre den 3–6 januari.

Foto: Nina Öqvist

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info