Hoppa till sidans innehåll

SM-tävlingar & ungdomsboom – härligt drag hos Bergsjö Hassela

22 MAR 2012 14:31
Bergsjö Hassela Alpina klubb är den lilla föreningen med de stora visionerna och engagemanget för sporten. Hit kommer så många ungdomar för att träna att det uppstår ledarbrist.
  • Skapad: 22 MAR 2012 14:31

Dessutom ska klubben äntligen få arrangera SM-tävlingar. Ett viktigt framgångskoncept är ordning och reda samt klara instruktioner till medlemmarna.

Det är få föreningar som kommer att arrangera en SM-tävling med sådan lidelse och glöd som medlemmarna i Bergsjö Hassela Alpina klubb. Föreningen har seniorer av absolut toppklass som nu får visa upp sig på hemmaplan. Då handlar det bland annat om Ida Trönnhagen, Fredrik Söderberg, Calle Lindh och framförallt André Myhrer som nyligen vann säsongens sista världscuptävling och slalomcupen.

Därför är det naturligt att klubbens medlemmar nu spänner musklerna för att arrangera ett bra SM när föreningens duktiga åkare äntligen får åka en stortävling på hemmaplan.
– Vi har sökt flera år innan vi fick förtroendet att arrangera SM-tävlingarna. Kanske har förbundet ansett att vår backe är för liten. Men nu ska vi erbjuda ett arrangemang av toppklass. Detta är oerhört stort för både vår förening och för hela bygden, säger Christina Myhrer, som är kassör i klubben. 
Den 30 mars – 1 april är det dags. På fredagen avgörs kvalet till lördagens SM-final i parallellslalom och på söndagen är det dags för SM-tävlingarna i slalom. Det blir en stor dag för hela bygden som kommer att bidra till en härlig inramning i form av en marknad. Kommunen står som värd för VIP-tältet. Dessutom har skolorna i Nordanstig och framförallt Bergsjö centralskola visat stort engagemang för tävlingarna. Bergsjö Hassela Alpina klubb är en förening som är känd för att fostra många duktiga alpina skidungdomar.
– Den senaste tiden har vi fått många nya ungdomar. Det kan naturligtvis vara en effekt av våra seniorframgångar. Men samtidigt ställer det krav på vår förening, säger Christina Myhrer. Hon tänker främst på ledarproblemet.
– Vi kommer att ha för få ledare i klubben om tillströmningen fortsätter. Vi måste utbilda flera intresserade föräldrar för att öka ledarstaben, säger Christina och fortsätter:
– I samband med att nya familjer börjar i klubben förklarar vi att vi behöver föräldrarnas medverkan för att verksamheten skall fungera i vår klubb. Det gäller vid träning men även i vårt arbete för att få in pengar till klubbens verksamhet. Vill föräldrar ha sina barn i vår verksamhet måste de själva engagera sig. Det är här som klubbens policy och klara regler samt ordning och reda kommer in i bilden.
– Vi kräver inte att alla måste åka upp i backen och sköta träningarna eller ploga banor. Det finns andra viktiga arbetsuppgifter en träningskväll. Jag tror det är viktigt att tidigt klargöra vad som gäller inom en förening. Men vi ska inte glömma att vi alltid har roligt tillsammans. Glädjen är en viktig drivkraft. En del av framgången för oss beror också på att den trots allt är ganska liten och hanterbar. Alla åldrar tränar tillsammans och på det viset blir det inga grupperingar och man lär av varandra.

Skribent: Dale Media

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info