Hoppa till sidans innehåll

Sara Hector på bättringsvägen

28 SEP 2012 15:34
Cykla med ett ben, mental träning hemma på vardagsrumsgolvet och plugg. Att vara skadad mitt i försäsongsträningen var inte vad Sara Hector, Kungsbergets Alpina, räknade med men hon kämpar på och hoppas vara tillbaka på snö igen om några veckor.
  • Skapad: 28 SEP 2012 15:34

– Jag saknar skidåkningen jättemycket redan, säger Sara Hector.

Det var för en och halv vecka sedan som Sara kraschade under en störtloppsträning i Zermatt. Sara skrapade upp ansiktet och tänjde ut ett ledband i höger knä och beräknades vara bort från skidåkningen 4-6 veckor.
– Ansiktet ser bättre och bättre ut för varje dag jag kollar i spegeln. Knät gör fortfarande ont men jag hoppas få åka skidor igen så snart som möjligt, säger Sara som verkligen längtar tillbaka till träningspisten.
– Första dagen hemma hade jag hur tråkigt som helst. Jag tror aldrig jag haft så tråkigt. Jag fick inte titta på tv eller använda datorn om det skulle vara så att jag hade hjärnskakning och jag var ensam hemma. Dagen efter gick det bättre och sen började jag träna lite på egen hand. Men det är segt. Jag är inte van vid att vara skadad.

Sara_rehab
Sara Hector ser allt mer ut som sig själv och kämpar på med rehabträningen. 
Foto: Privat

Den unga alpintalangen har aldrig varit skadad förr och det är så klart en omställning men uppfinningsrikedomen är det inget fel på.
– Jag får hitta på alternativ träning. Första veckan cyklade jag med ett ben men nu har jag kört med båda och kan träna kondition med cykeln och så har jag fått ett rehabprogram. Jag kör också mycket bål och försöker träna mentalt och åka skidor i huvudet. Det går rätt bra. Jag står på golvet, blundar, gör lite rörelser med knäna och tänker att jag är i banan. Det känns faktiskt som det går att träna lite teknik på det sättet också.

Sara har även hunnit med att träffa sjukgymnasten Britta Kockum på Bosön och är precis hemkommen från ett läger med Sveriges olympiska kommitté, SOK, för nya kandidater i topp- och talangprogrammet, dit hon är uttagen tillsammans med lagkamraterna Nathalie Eklund, Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström.
– Det var bra. Vi fick information om vad som gäller när man är med i topp och talang. Vilka möjligheter vi har medicinskt och så och sen var det nog för att få en att tänka till om man verkligen satsar hundra procent eller om man kan göra mer.
Finns det något du känner att du kan förbättra?
– Ja, jag skulle behöva stretcha mer och sen är det vätskan. Jag är dålig på att dricka.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info