Hoppa till sidans innehåll

Sara Hector tar poäng i super-G – Lisa Blomqvist kraschade

08 DEC 2012 15:59
Det blev en händelserik lördag i St Moritz för de svenska tjejerna. Junioren Lisa Blomqvist, Umeå, som världscupdebuterade i dag, var på väg att få till ett riktigt kanonåk när hon kraschade fem portar innan mål i super-G banan.
  • Skapad: 08 DEC 2012 15:59

– Lisa fick lite skrubbsår i ansiktet och har ont i höger knä. Hon undersöktes på plats av backläkarna och är nu förd till sjukhus för magnetröntgen, säger Fredrik Steinwall, head coach för de svenska damerna.

Lisas krasch kom på precis samma ställe där Kajsa Kling hade problem i går i superkombinationen.
– Lisa kom in i ett gupp efter kullen och tappade kontakten med underlaget, skidorna skar åt varsitt håll och hon vred in knät. Hon hade ont men var ändå vi gott mod, säger Fredrik Steinwall.

Sara Hector, Sandviken, med startnummer 51, tog i dag sina första världscuppoäng i super-G när hon körde in på plats 30. Hector var 2,63 sekunder efter dagens segrare, Lindsey Vonn, som vann före Tina Maze. Slovenien, på plats två och Julia Mancuso, på plats tre. Ingen av de andra svenskorna tog poäng men i morgon väntar storslalom och en ny chans i St Moritz för de blågula.

Resultat damer, super-G St Moritz

Vid herrarnas slalom i Val d'Isère ligger Mattias Hargin bäst till av svenskarna på plats 8, André Myhrer på plats 12, Jens Byggmark på plats 13 efter ett bragdåk med bara en stav, och Axel Bäck på plats 29. 17.00 avgörs andra åket.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info