Hoppa till sidans innehåll

Säsongsbästa för Byggmark i Kitzbühel

22 JAN 2012 16:36
Kitzbühel bjöd på en underhållande och spektakulär slalomtävling. Jens Byggmark, som vunnit här två gånger och kommit tvåa en gång, dock i en annan backe, slog till med säsongens bästa resultat och slutade femma.
  • Skapad: 22 JAN 2012 16:36

– Det var ett skönt resultat, bästa resultatet jag haft i den backen så det känns bra, säger Jens Byggmark.

Redan från början var det klart att dagens tävling skulle bli en utmaning. Efter flera dagar ned ihållande snöfall övergick det till regn under söndagen och backen vattnades, saltades och trampades. Underlaget var riktigt svårt.
– Satan vad tufft det var. Man får inte in någon skön rytm och varje sväng blir olika. Det är en svår backe också som lutar åt alla håll och är både brant och flack, säger Jens Byggmark.

Femteplatsen är alltså Jens Byggmarks bästa i år och det hade kunnat bli ännu bättre men en miss i början av åket gjorde att hundradelarna for iväg och därmed även pallplatsen.
– Jag känner att självförtroendet blir bättre och bättre och jag vågar köra på mer. Nu längtar jag till Schladming där backen är skönare, säger Jens Byggmark.
André Myhrer blev näst bäste svensk på en sjätteplats efter att ha åkt upp sig från plats nio i det första åket.
– Det var inte så mycket mer som var möjligt i dag. Jag har svårt att hänga med i de här förhållandena så med tanke på det är jag väldigt nöjd med resultatet. Nu är det bara att hoppas på att det blir bättre förutsättningar i Schladming, säger André Myhrer.

Axel Bäck var näst bäst av svenskarna efter första åket och låg på en sjundeplats. Han öppnade bra i det andra men strulade till det precis vid den första mellantiden och körde ur. Mattias Hargin klättrade en placering från 17:e plats första åket till en slutlig 16:e plats. Markus Larsson grenslade i första åket och blev diskad och både Johan Pietilä Holmner och Anton Lahdenperä med startnummer 69 och 70 körde ur tidigt i det första åket, liksom flertalet av åkarna med högt startnummer. Segern gick till Cristian Deville, Italien, som tog karriärens första vinst. Hemmaåkaren Mario Matt slutade tvåa och Ivica Kostelic, Kroatien, blev trea.

I Kranjska Gora hade de svenska tjejerna slagläge efter första åket med Frida Hansdotter på plats sex och Therese Borssén på plats sju. Anna Swenn-Larsson gjorde en bra insats och kom ner på plats 20 med startnummer 40. I det andra åket blev det dessvärre stolpe ut där Therese Borssén körde ur och Frida Hansdotter missade och slutade på plats 13. Anna Swenn-Larsson lyckades hålla ihop det bra placeringsmässigt och tappade bara en placering till nummer 21. Emelie Wikström körde ur i det första åket liksom Natahlie Eklund och Veronica Smedh. Dagens vinnare var en överycklig Michaela Kirchgasser, Österrike, som segrade före Tanja Poutiainen, Finland och Veronika Zuzulova, Sloveninen, slutade på plats tre.

Toppbild: Dagens bästa blågula i Kitzbühel: André Myhrer på plats sex och Jens Byggmark på plats fem. 
Foto: SSF

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info