Hoppa till sidans innehåll

Silvermedalj till Sara Hector i JVM

03 MAR 2012 10:26
Det blev en silvermedalj för Sara Hector från Sandviken när damernas storslalom i junior-VM avgjordes i dag i Roccaraso, Italien.
  • Skapad: 03 MAR 2012 10:26

– Självklart är jag glad för silvermedaljen men jag hade varit ännu gladare för ett guld, säger Sara Hector.

På grund av det varma vädret valde arrangörerna att dela upp damernas storslalom som nu kördes på två dagar med första åket på fredag morgon och det andra i dag, lördag. I går var Sara Hector snabbast av alla efter ett riktigt bra första åk men fick alltså vänta 24 timmar på avgörandet.
– Det kändes lite jobbigt att leda och sedan få gå och vänta ett helt dygn. Jag kände mig mer nervös än vanligt och det gjorde att jag blev lite feg, säger Sara Hector som inte var helt nöjd med åkningen.
– Jag var sen ut på sista flacken och det kändes riktigt segt. Underlaget var väldigt mjukt men ska man vara bäst måste man kunna åka allt. Jag ville väldigt gärna vinna men i dag var jag för dålig.
Hector var 26 hundradelar efter dagens guldmedaljör, norska Ragnhild Mowinckel. Fransyskan Adeline Baud tog bronset. Leksands Nathalie Eklund slutade nia, slalomsilvermedaljören Paulina Grassl sluatde på plats 26 och Lisa Blomqvist som nummer 27.

Toppbild: Foto: SSF

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info