Hoppa till sidans innehåll

Stark upphämtning av Myhrer och Byggmark

08 DEC 2012 21:06
Från plats tolv och tretton till plats fyra och fem. Både André Myhrer och Jens Byggmark körde upp sig rejält efter andra åket i lördagens slalom i Val d’Isère.
  • Skapad: 08 DEC 2012 21:06

Dagens hjälte stavas Jens Byggmark som krigade sig ner i första åket med bara en stav och trasig hand.
– Riktig skönt att få med sig en femteplats härifrån trots allt, säger Jens Byggmark.

”Byggis” kastade sig ut i första åket men lämnade staven kvar. Trots det lyckades han kämpa sig ner i banan och fick ta emot publikens jubel när han gick i mål. Krigaråket räckte till en 13:e plats och i det andra åket tog Byggmark sig ner med två stavar och körde alltså upp sig till en femteplats.

André Myhrer fick inte till det i första åket i den tuffa franska backen. ”Ett riktigt skitåk” konstaterade han i målet. I det andra gick det desto bättre och Myhrer fick stå länge i ledarfållan med Jens Byggmark som sällskap. Åket räckte till en fjärdeplats och därmed får Bergsjö-Hasselaåkaren behålla ledningen i slalomcupen.

Bäste svensk efter det första åket var Mattias Hargin på plats sju. I det andra tappade han dock och till slut blev det en 13:e placering för huddingeåkaren. Axel Bäck tog sig också vidare till andra åket på en 29:e plats och körde upp sig till placeringen 22. Markus Larsson och Calle Lindh kvalade inte. Anton Lahdenperä grenslade efter första mellantiden och var därmed borta.

Hemmaåkaren Alexis Pinturault vann sin första världscuptävling före Felix Neureuther, Tyskland, och Marcel Hirscher, Österrike slutade på plats tre.

I morgon, söndag, är det storslalom som gäller för både damerna och herrarna. I Val d’Isére startar Myhrer först av de blågula med nummer 19, Matts Olsson har nummer 23 och Calle Lindh 40. 9.30 körs första åket. I St Moritz har Jessica Lindell Vikarby startnummer 12, Maria Pietilä Holmer nummer 35 och Sara Hector nummer 36. Kajsa Kling kommer inte att starta då hon har för ont i kroppen efter kraschen i superkombinationen i fredags och vill vila inför kommande veckas tävlingar. 10.30 körs första åket i Schweiz.

Resultat herrar, slalom Val d'Isère

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info