Hoppa till sidans innehåll

Svensk slalomsuccé i Åre – Hansdotter pallade

20 DEC 2012 21:33
Frida Hansdotter tvåa, Maria Pietilä Holmner fyra och Nathalie Eklund sexa! De svenska tjejerna visar än en gång att de trivs med att tävla på hemmaplan i Åre.
  • Skapad: 20 DEC 2012 21:33

– Jag gick ut i första åket för att visa att jag kunde ta revansch från tävlingen i Aspen där jag inte fick till det som jag ville. Att leda inför andra åket var nytt för mig och att sen kunna försvara det och bli tvåa känns fantastiskt bra. Jag är supernöjd, säger Frida Hansdotter.

Inför andra åket ledde alltså Frida Hansdotter medan Maria Pietilä Holmner låg på en tredjeplats och Nathalie Eklund var tredje bästa svenska på plats nio. Dessutom hittade vi Anna Swenn-Larsson på plats tolv och Therese Borssén på en 22:a plats.

Maria Pietilä Holmner nådde inte hela vägen upp på pallen efter andra åket men fjärdeplatsen är hennes bästa i år och med tanke på korsbandsskadan i fjol är dagens resultat ett härligt bevis på att hon är tillbaka och slåss om topplaceringarna i slalom.

Unga Nathalie Eklund gjorde ett riktigt starkt första åk och följde upp det med ett ännu bättre andraåk vilket ledde till en sjätteplats och hennes bästa placering någonsin.
– Jag kan knappt tro att det är sant. Jag kom i gång bra och lyckades hålla tempot hela vägen ner i mål, säger Nathalie Eklund.

Anna Swenn-Larsson tappade en placering i andra åket och slutade på plats 13 medan Therese Borssén klättrade till en slutlig 18:e plats. Emelie Wikström började starkt i första åket men grenslade en käpp och var därmed borta från dagens tävling. Veronica Smedh och Sara Hector kvalade inte in till andra åket.

Segern gick till tävlingens yngsta deltagare, 17-åriga Mikaela Shiffrin, USA., tog sin första seger och Tina Maze, Sloveien, blev trea.

Resultat damer, slalom Åre

Toppbild:
Frida Hansdotter på pallen i Åre. Segern till Mikaela Shiffrin, USA, och tredjeplatsen till Tina Maze, Slovenien. 
Foto: Nisse Schmidt

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info