Hoppa till sidans innehåll

Svensk slalomsuccé i premiären

11 NOV 2012 16:19
Fjolårets slalomcupsegrare, André Myhrer, tar sin tredje seger på raken och vinner i slalompremiären. Dessutom klipper Jens Byggmark till med första pallplatsen i världscupen på fyra år och blir trea.
  • Skapad: 11 NOV 2012 16:19

Med Mattias Hargins niondeplats har vi tre svenska herrar på topp-tio. Och räknar vi dessutom in tjejernas insats från lördagen med fem tjejer i andra åket och även där tre som placerar sig bland de tio främsta stavas premiärhelgen i Levi succé!

– En riktig superhelg för oss. På herrsidan levererar de etablerade åkarna och på damsidan har vi flera yngre som tar klivet fram. Det här var en fantastisk start på slalomsäsongen, säger sportchef Anders Sundqvist. 

I herrarnas slalom tog André Myhrer ledningen direkt efter första åket och höll sig iskall i det andra. I mål var han sex hundradelar före tvåan Marcel Hirscher och kan nu räkna in sin första vinst för säsongen. Jens Byggmark krigade sig ner i både första och andra åket och den sköna tredjeplatsen är alltså hans första i världscupen sedan 2008. 
– Bara den mentala anspänningen, det var riktigt starka andra åk i en svår bana som verkligen visar vilken kvalité vi har i laget. Jens gjorde en fantastisk räddning och tog sig ner, till stor del tack vare sin goda fysik och André är i ett riktigt flow just nu, säger Anders Sundqvist.

Även Mattias Hargin gjorde bra ifrån sig och låg på en sjundeplats efter första åket. I det andra tappade han två placeringar men får ändå med sig en topp-tio placering från premiären. Markus Larsson gick också vidare från första åket på plats 21 men grenslade tidigt i det andra. Axel Bäck, Calle Lindh och Anton Lahdenperä tog sig inte vidare till andra omgången.

121110-Borssén-5880
Therese Borssén blev bästa svenska i lördagens slalom med en sjätteplats. 
Foto: Nisse Schmidt

Och även lördagen var en riktigt bra dag för svensk slalom. Fem blågula damer gick vidare till andra åket och tre slutade på topp-tio: Therese Borssén bäst av dem på plats sex, Anna Swenn-Larsson klämde till med personbästa i premiären och en sjundeplats och Maria PH visade att hon är tillbaka efter knäskadan i fjol då hon blev åtta i premiären. Sara Hector tog karriärens första slalompoäng med en fin 18:e plats och Nathalie Eklund slutade på plats 22.

121110-Swenn-Larsson-5971
Anna Swenn-Larsson gjorde sitt bästa resultat någonsin med en sjundeplats.
121110-Eklund-6078
Nathalie Eklund kvalade in till andra åket, för tredje gången i karriären, nu på plats 22.
-Hector-6229
Sara Hector tog för första gången poäng i slalom. En fin 18:e plats blev det i Levi.
121110-Maria-PH-5823
Maria Pietilä Holmner är tillbaka på allvar efter fjolårets knäskada. Åttondeplatsen i Levi bevisar det.


Frida Hansdotter grenslade redan efter fyra käppar i första åket och Magdalena Fjällström och Veronica Smedh slutade på plats 35 respektive 38 och fick inte köra det andra åket. Emelie Wikström fick inte heller till det i Levi och fick även hon bara köra ett åk.

Resultat damer slalom Levi

Resultat herrar slalom Levi

Lyssna på Radiosportens intervjuer med André Myhrer, Jens Byggmark, tränare och experter

Toppbild: André Myhrer överst på pallen, Marcel Hirscher blir tvåa och Jens Byggmark trea. Vilken dag! Foto: Nisse Schmidt

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info