Hoppa till sidans innehåll

Tobias Fellman och Calle Enocson coachar junior- och europacupåkare

19 JUN 2012 09:36
Från och med 1 juli blir alpina landslaget två tränare rikare.
  • Skapad: 19 JUN 2012 09:36

Det är Tobias Fellman från Luleå bosatt i Östersund som kommer jobba som europacuptränare för herrarna och Calle Enocson, Skövde, bosatt i Tärnaby, som blir tränare för damjuniorerna tillsammans med Matias Eriksson.

På herrsidan blir Thomas Sjödin ansvarig för både europacup och juniorer och får alltså förstärkning av Tobias Fellman på ec-nivån och av Thomas Ericsson som tar hand om juniorerna.
– Planen är att vi ska utveckla samarbetet mellan de olika lagen och optimera träningen för våra aktiva. Första lägret vi kör gemensamt blir i oktober då europacupherrarna tränar på Nya Zeeland i augusti/september. Det blir kanon att vi får Tobias med oss nu, säger Thomas Sjödin.
Tobias Fellman kommer närmast från skidgymnasiet i Malung och har gått samtliga steg i svensk alpin tränarutbildning.

Matias Eriksson, som till kommande säsong fått juniorlaget utökat med ytterligare två talangfulla tjejer, får alltså nu support av Calle Enocson som tidigare jobbat som alpin tränare på skidgymnasiet i Tärnaby.
– Vi hoppas kunna ta ännu ett steg framåt med våra unga tjejer i vinter och det känns jättekul att Calle följer med oss på resan, säger Matias Eriksson.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info