Hoppa till sidans innehåll

Toppbetyg till Hassela

10 APR 2012 11:22
– Ett föredöme för hur SM-tävlingar ska arrangeras! Det säger Thomas Sjödin, landslagsledare inom Svenska Skidförbundet, om alpina SM-tävlingarna, som arrangerades av Bergsjö-Hassela den 31 mars-1 april.
  • Skapad: 10 APR 2012 11:22

Arrangörsklubben valde att skapa en SM-fest för hela bygden och inte enbart fokusera på själva tävlingsdelen.

Inför evenemanget lyckades arrangören skapa ett stort engagemang från hela samhället. Från barnen i skolorna till medarbetarna i de lokala företagen. Resultatet blev att själva tävlingarna kryddades av en storpublik som njöt i det fina vädret.
– Detta var ett optimalt arrangemang. Jösses, vilken folkfest, säger Thomas Sjödin och fortsätter:
– Jag hoppas verkligen att kommande SM-arrangörer tar lärdom av Bergsjö-Hassela och ser detta som en förebild. Dessutom har Svenska Skidförbundet nu fått en norm för kommande SM-arrangemang.
Thomas Sjödin hoppas också att denna SM-tävling inspirerar fler landslagsåkare att i framtiden ställa upp i mästerskapet.
– SM ska ju innebära en positiv drivkraft och tillfälle för åkarna på hemmaplan att utmana våra världscupåkare. Det är en viktig del för utvecklingen av svensk alpin skidåkning.

Själva tävlingarna i Hassela blev också en stor framgång för arrangörsklubben. André Myhrer, som tidigare vunnit slalomcupen i världscupen, ställde upp i hemmabacken och vann slalom-SM. Men André Myhrer fick verkligen kämpa för segern. Tvåan Axel Bäck, Saltsjöbaden var bara distanserad med tre hundradelar. På damsidan blev det dubbelt Rättvik i toppen när Therese Borssén tog hem guldet före Anna Swenn-Larsson.

Samma helg arrangerade Bergsjö-Hassela också SM i parallellslalom. Det blev en tävling där många herr- och damfavoriter föll bort. Guldet gick därför till juniortjejen Paulina Grassl, Sunne AK, och veteranen och hemmaåkaren Fredrik Söderberg.

Noterbart är att SM i storslalom avgjordes i Almåsa. Matts Olsson, Valfjället och Jessica Lindell Vikarby, Huddinge, vann herr- respektive damklassen. SM i fartgrenarna i Åre fick ställas in på grund av vädret.

bild
SM-pallen i damklassen: Paulina Grassl överst, Charlotta Säfvenberg tvåa, Therese Borssén trea och Anna Swenn-Larsson fyra.

SM_parra
Hemmaåkaren Fredrik Söderberg vann parallellen på herrsidan, medan Calle Lindh fick nöja sig med en silvermedalj. Borlängeåkaren Per Saxwall vann bronsmedaljen efter att ha slagit ut Jonas Nyberg, Järvsö IF, i lilla finalen.

Skribent: Dala Media

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info