Hoppa till sidans innehåll

Triss i alpina SM: Almåsa, Åre och Hassela

21 MAR 2012 15:51
Världscupen och europacupen är över men den alpina säsongen på hemmaplan fortsätter med SM. I morgon, torsdag, körs äldre junior-SM i slalom i Almåsa och på fredag avgörs storslalomen.
  • Skapad: 21 MAR 2012 15:51

Lördagen fortsätter med SM i storslalom för damer och på söndag kör herrarna.

Till veckan avgörs fartgrenarna i Åre och nästa helg avslutas SM-kavalkaden med parallellslalom och slalom i cupvinnaren André Myhrers hemmabacke, Hassela. Slalomstjärnan, som nyss kommit hem från Schladming, tävlar så klart på hemmaplan i Hälsingland.

Flera av de andra landslagsåkarna kör de olika SM-tävlingarna. Vid ÄJSM:s slalom i morgon och fredagens storslalom startar både Sara Hector, Kungsbergets Alpina, och Nathalie Eklund, Leksands SLK i slalomen, liksom flera av juniorherrarna. På lördag vid stora SM tävlar Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK, i damernas storslalom liksom junior-VM-silvermedaljören Sara Hector. Även Veronica Smedh, Sundsvalls SLK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, och Emelie Wikström IFK Sävsjö, kommer till Almåsa och tävlar. Vid herrarnas storslalom på söndag kör, bland andra, både André Myhrer och Matts Olsson, Valfjällets SK, som slutade åtta vid världscupfinalen i storslalom i lördags.

Till farttävlingarna i veckan fördelas SM-medaljerna i störtlopp på onsdag, den 28 mars, och super-G på torsdag den 29 mars.

 

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info