Hoppa till sidans innehåll

Två åkare i söndagens världscupstorslalom

30 NOV 2012 08:35
Inför söndagens storslalom i Beaver Creek har Sverige tre platser till vilka tre åkare nominerats: Matts Olsson, André Myhrer och Calle Lindh.
  • Skapad: 30 NOV 2012 08:35

Calle Lindh har, i samförstånd med tränarna, lämnat återbud och därför startar två svenska åkare i säsongens andra världscupstorslalom.

Europacupåkare har möjlighet att kvalificera sig till världscupen genom att placera sig topp-tre på europacuptävling eller om tränarna anser att den aktive kan ha nytta av att vara med och se och lära för att kunna prestera längre fram i karriären och har potential att etablera sig som en världscupåkare.
– Nomineringen till storslalomen i Beaver Creek gjordes direkt efter europacuptävlingarna i Levi där Calle Lindh var på pallen två gånger. I samma tävlingar var Jon Olsson på placerad på plats 16 ena dagen och plats 17 andra dagen. Utifrån den nivå som Jon Olsson befann sig på då har tränarna gjort bedömningen att han inte är kvalificerad att delta i världscuptävlingen i storslalom i Beaver Creek, säger Anders Sundqvist, alpin sportchef.

Jon Olsson, tävlandes för IFK Mora AK, har, på eget bevåg och egen bekostnad, åkt över till USA för att köra tävlingar i NorAm-cupen, Nordamerikas motsvarighet till europacupen där han tisdagen den 26 november placerade sig på plats 23 och onsdag den 27 november på plats 18.
– Det är inget unikt att vi inte fyller upp antalet startplatser vid en alpin världscup. Det händer flera gånger per år och vi utgår från de aktivas möjlighet att ta poäng som vägledande i beslutet om vilka som ska starta. I nuläget bedömer vi inte att Jon kan prestera på den nivå som behövs för att han ska kunna ta poäng, säger Anders Sundqvist,

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info