Hoppa till sidans innehåll

Två svenskar topp-10 i superkombinationen

09 FEB 2012 15:22
Framgångarna för europacupkillarna i Samtal, Italien fortsätter. Vid dagens superkombination blev det en åttondeplats för Douglas Hedin från Östersund-Frösön och en tiondeplats för Daniel Ericsson, Täby SLK.
  • Skapad: 09 FEB 2012 15:22

Daniel Ericsson, som varit skadad länge under hösten men nu börjar hitta tillbaka till den fina form hade vid träningslägret på Nya Zeeland i augusti, låg på en 14:e plats efter störtloppsåket. Douglas Hedin, med niondeplatsen från gårdagens störtlopp i färskt minne, hade 20:e snabbaste tid. Båda killarna klättrade alltså efter slalomåket men det är deras resultat i fartdisciplinerna som väcker uppmärksamhet i den alpina världen.
– För andra nationer låter det här kanske inte så mycket men för Sveriges del är det riktigt bra resultat och vi får en hel del kommentarer som ”jasså, Sverige kan åka störtlopp också” vilket är kul. Det här är resultatet av den träning vi har fått under försäsongen där vi bland annat var på Nya Zeeland och fick ett antal dagar med riktigt bra skidåkning, säger Thomas Sjödin, tränar för europacupherrarna.

Calle Lindh, Bergsjö-Hassela Alpina, tog också poäng i dag på plats 29. I topp blev det dubbelt Österrike med Frederic Bertholtd som vann före Manuel Wieser, och Hagen Patschedier, Italien, slutade trea.

Toppbild: Daniel Ericsson, Täby SLK, och Douglas Hedin, Östersund-Frösön SLK, efter dagens EC-superkombination i Santal, Italien.
Foto: SSF

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info