Hoppa till sidans innehåll

VM-silver till Paulina Grassl ­

01 MAR 2012 13:50
17-åriga Paulina Grassl från Sunne tog hem en silvermedalj när damernas slalom i junior-VM avgjordes i italienska Roccaraso i dag.
  • Skapad: 01 MAR 2012 13:50

– Jag har drömt om det här i åratal. Jag trodde nog inte det skulle gå men jag hoppades hela tiden, jag är jätte-jätteglad nu, säger Paulina.

Paulina, som hade startnummer 29, låg på en tiondeplats efter det första åket men klämde till med ett riktigt bra andra åk som tog henne hela vägen upp till en silverplats.
– Jag satsade på ett säkert och fort första åk och i andra visste jag att jag skulle ha ett bra startnummer och få en bättre bana att åka i så det var bara att köra, säger Paulina.
Och körde gjorde hon med bravur.
– Jag bara öste. Sedan visste jag inte hur långt det skulle räcka men det räckte ju hela vägen ner.

Paulinas silver blev lite av en glad överraskning. Efter det första åket var det nämligen dubbelt svenskt i ledning men då var det Emelie Wikström som var snabbaste ner före Nathalie Eklund. Emelie ledde med hela 74 hundradelar men i det andra åket blev det för svårt för Sävsjö-tjejen som slutade på en åttondeplats. Nathalie hade inte heller flytet med sig i andra åket och grenslade redan i andra porten och var borta.

Sara Hector klättrade två placeringar från plats åtta till plats sex efter att ha kämpat bra i två åk. Magdalena ”Monne” Fjällström var näst bäst av alla i den yngre juniorklassen och slutade på en 14:e plats totalt. Totalt fyra svenska tjejer på topp-14 är en riktigt bra start på junior-VM för Sverige.

Det varma vädret i Italien ställde till det för arrangörerna och slalomen, som skulle körts nu på lördag, avgjordes alltså istället i dag. Starten gick 8.00 men trots det var förhållandena svåra i det andra åket med en allt mer uppkörd bana. Planen nu är att köra damernas storslalom redan i morgon, fredag, samma dag som herrarnas störtlopp avgörs.

Resultat damer slalom junior-VM

Som bonusklipp får ni här se hur den nyblivna silvermedaljören Paulina Grassl passar på att pussa alpinlegendaren och prisutdelaren Alberto Tomba på kinden, till publikens jubel:

Toppbild: Paulina Grassl på silverplatsen vid junior-VM i dag! Guldet gick till Österrikes Stephanie Brunner och bronsmedaljen till Petra Vlhova, Slovakien. Foto: SSF

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info