Hoppa till sidans innehåll

Världscuppremiär i Sölden – "tävla är det roligaste"

26 OKT 2012 17:50
För somliga är det tioårsjubileum och för andra världscupdebut. För samtliga innebär dock lördagen en efterlängtad världscuppremiär. Sex tjejer från 17 till 28 år är redo att kasta sig ut i det beryktade Sölden-hanget i morgon.
  • Skapad: 26 OKT 2012 17:50

– Jag ser fram emot att tävlingssäsongen börjar. Det är ändå det här som är det roligaste, att tävla. Det är därför vi håller på, säger Jessica Lindell Vikarby.

Både Jessica och Maria Pietilä Holmner började sina karriär här i Sölden för tio år sedan och firar jubileum i morgon, lördag. Jessica gjorde i fjol sin bästa storslalomsäsong hittills i karriären.
– Min plan är att vara avslappnad och åka som jag kan och självklart vore det skönt med en bra start på säsongen, säger Jessica.

Maria Pietilä Holmner är väldigt glad att vara tillbaka i världscupcirkusen igen efter fjolårets korsbandsskada. 
– Det ska bli skönt att få känna på tävlingstempot igen. För mig kommer det bli en rejäl utmaning eftersom jag inte är lika redo som förr om åren på grund av skadan. Men jag kommer satsa järnet som alltid, säger Maria.

Frida Hansdotter visade framfötterna i storslalom i fjol. Slalomen är fortfarande nummer ett men hon tycker det känns bra att även storslalomen finns där nu.
– Det har gått bra på träning och jag känner mig väldigt laddad. Kul att det drar igång. Jag hoppas kunna ta fler världscuppoäng i storslalom den här säsongen, säger Frida.

I startgrinden kommer vi också se Nathalie Eklund, som gör karriärens andra världscupstart i storslalom, och Anna Swenn-Larsson, som etablerade sig på allvar i slalomcupen i fjol och nu siktar på samma sak i storslalom.
– Jag känner mig lugnare nu efter hangåkningen. För mig gäller det att attackera den där omtalade branten och bara köra. Självklart siktar jag på två åk, säger Nathalie. 
– Det kändes bra att få åka något åk i backen i dag. Jag ska göra mitt bästa och hoppas på att få till två åk, det ska bli riktigt kul med premiär nu, säger Anna.

Världscupdebuten står 17-åriga Magdalena ”Monne” Fjällström från Tärnaby för.
– Det känns skitbra, jag är inte ens nervös. Jag har gjort allt jag kan och därför har jag inget att vara nervös för. Det ska bli riktigt härligt att köra i morgon. Det är bara ut och åka som jag åkt på träning för jag litar på att det jag gjort där är bra, säger ”Monne”. 

Sölden_tjejer
Sex tjejer på start i lördagens tävling, från vänster längst fram: Magdalena "Monne" Fjällström, Nathalie Eklund, Frida Hansdotter, Anna Swenn-Larsson, Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner. Här på uppladdning inför premiären med Audi. 
Foto: SSF

Toppbild: Jessica Lindell Vikarby efter fredagens hangåkning i tävlingspisten. 
Foto: Nisse Schmidt

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info