Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson bästa svenska i Garmisch

05 FEB 2012 13:24
Det blev en 14:e plats för Anja Pärson vida söndagens super-G i Garmisch-Partenkrichen. Svenskan var 1,34 sekunder efter segrande Julia Mancuso.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 17:16

– Sikten var helt enormt svår och det var smågupp i hela banan. Jag blev lite för försiktig och väntade mer på slagen istället för att åka igenom dem, säger Anja Pärson till Svt.

Både Jessica Lindell Vikarby och Anja Pärson började bra och var snabbast till den första mellantiden. Jessica fick dock inte till det i det viktiga svängiga partiet och tappade fart på väg in mot mål och slutade på plats 18. För Anja Pärson, som var 23:a på lördagens störtlopp, var dagens åk ett fall framåt.
– Jag hade mer själförtroende i dag, säger Anja till Svt.

Kajsa Kling, som startade som nummer fyra, körde, liksom ett flertal av dagens åkare, ur. En som mötte samma öde som vår unga svenska farttjej var gårdagens vinnare, Lindsey Vonn. Segern gick alltså till landsmaninnan Julia Mancuso som vann före Anna Fenninger, Österrike, och Tina Weirather, Lichtenstein, blev trea.

Vid herrarnas superkombination i Chamonix ligger Hans Olsson på en tredelat 16:e plats efter störtloppsåket. Leder gör österrikaren Romed Baumann före Adrien Theaux, Frankrike och Dominik Paris, Italien, är trea.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info