Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson på plats tio: ”ett stort steg framåt”

14 JAN 2012 12:18
Vid lördagens störtlopp i italienska Cortina blev det säsongsbästa och en tiondeplats för allas vår Anja Pärson.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 17:30

– Jag hade för många misstag och tappade luft på några ställen men jag hoppas att jag blir topp-tio, det vore skönt, sa Anja Pärson till Svt nere i målet. 

Och trots missarna räckte alltså Anjas åk till en tiondeplats. Svenskan var 83 hundradelar efter dagens överraskning, italienskan Daniel Merighetti som tog karriärens första världscupseger på hemmaplan. Lindsey Vonn slutade tvåa och Maria Höfl Riesch trea.
– Mentalt klarade jag av att vara på rätt nivå. Man vill så gärna vinna och göra bra ifrån sig att man glömmer bort att åka skidor men i dag tyckte jag att jag höll mig lugn på start. Det var ett stort steg framåt och nu när jag vet att åkningen sitter kan jag förhoppningsvis få till i morgon på super-G:n, säger Anja Pärson till Svt.

Andra svenska på start, Jessica Lindell Vikarby som främst körde dagens störtlopp för att få ett extra genomåk inför söndagens super-G, slutade på en delad 38:e plats.

Vid herrarnas störtlopp i Wengen vann Beat Feuz till hemmapublikens jubel. Schweizaren fick till ett starkt åk i den långa banan och blev den förste, och ende, som slog österrikaren Hannes Reichelt som gick ut med startnummer 1. Reichelt blev tvåa och italienaren Christof Innerhofer slutade trea. För Sveriges del blev det blygsamma framgångar. Hans Olsson hade ett struligt åk och slutade precis utanför poängplats som nummer 31. Patrik Järbyn fick inte heller till det och ligger på plats 41 när 50 åkare har kört.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info