Hoppa till sidans innehåll

Frida Hansdotter tvåa i Soldeu!

11 FEB 2012 14:08
Norbergsåkaren Frida Hansdotter tog en riktigt fin andraplats i lördagens slalom i Soldeu, Andorra. Pallplatsen är Hansdotters andra någonsin, och hennes bästa resultat på tre år.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 17:15

– Otroligt skönt att få till två bra åk. Jag har tränat bra sista tiden. Jättekul, helt fantastiskt, säger Frida Hansdotter till SVT Sport.

Överlag blev det en bra svenskdag i Andorra. Förutom Fridas pallplats slutade Therese Borssén sexa och Anna Swenn-Larsson klämde till med personbästa och en fin 14:e plats. Dagens segrare heter återigen Marlies Schild som gjorde ett suveränt andra åk och körde upp sig från plats fem till alltså ännu en seger. Frida Hansdotter låg trea efter ett starkt första åk och lyckades hålla huvudet kallt och fick till ytterligare ett stabilt åk i andra omgången där hon hade grön skylt vid båda mellantiderna. På slutet rådde hon dock inte på Shilds och kom i mål 60 hundradelar efter österrikiskan men klättrade alltså en placering till en slutlig andraplats.

Therese Borssén körde upp sig två placeringar från en åttondeplats i det första åket till en slutlig sjätteplats och klubbkompisen Anna Swenn-Larsson, som varit sjuk och haft feber, gjorde en härlig insats i första åket och körde in på plats 15 med startnummer 41. I det andra åket tappade hon försprånget till första mellantiden men hade bra tempo hela vägen ner och körde in på en fjärdeplats. Till slut blev det alltså en 14:e plats och personbästa för Swenn-Larsson. Emelie Wikström körde ur i första åket, bara två käppar före mållinjen, och Sara Hector kvalade inte.

Tanja Poutiainen, som ledde stort efter första åket, hade rejält med otur i det andra där vinden och snön satte stopp för alla chanser till en pallplats och finskan körde ur. Tredjeplatsen gick till ännu en österrikiska, Kathrin Zettel.

Herrarna hade ett riktigt tufft störtlopp på 2014-års OS-ort, Sotji. Schweizaren Beat Feuz var den som behärskade backen bäst och vann före överraskningen Benjamin Thomsen, Kanada. Adrien Theaux, Frankrike slutade trea. Ende svensk på start, Hans Olsson, har haft problem under träningen i Ryssland och fick inte heller till det under dagens tävling och slutade utanför topp-30. I morgon, söndag, får han en ny chans när superkombinationen körs i Sotji.

 

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info