Hoppa till sidans innehåll

Härlig satsning i Zagreb – Myhrer bäste svensk

05 JAN 2012 18:55
Fem svenska killar bland de arton bästa. Det blev det blågula resultatet när kvällslalomen i Zagreb avgjordes under torsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 17:31

André Myhrer låg tvåa efter första åket, bara 10 hundradelar från ledande Marcel Hirscher och öppnade starkt även i det andra. 

Efter första mellantiden strulade det för Bergsjösonen och han flög så när ur banan men lyckades hålla sig kvar och kämpade bra hela vägen in i mål. Femteplatsen efter en sådan miss visar på riktigt bra satsning.

Mattias Hargin åkte upp sig från en tolfteplats i det första åket och blev näst bäste svensk på plats sju. Jens Byggmark hade en rejäl miss i början av första åket men tog sig ändå ner med nionde bästa tid. En placering han också fick behålla efter andra åket. ”Vilken publik!! Och jag är nöjd med resultatet” Twittrade Jens efter tävlingen.

Axel Bäck, som delade niondeplatsen med Jens efter första åket tappade till plats tolv i det andra. Markus Larsson fick en tidig startplats i andra åket då han låg på plats 28 och klättrade hela tio placeringar till en slutlig 18:e plats.

André Myhrer kunde alltså inte försvara sin titel som kungen av Zagreb från i fjol. Istället knep österrikaren Marcel Hirscher kronan och vann med 29 hundradelar tillgodo till tvåan, Felix Neureuther, Tyskland. Ivica Kostelic lyckades inte heller den här gången vinna på hemmaplan och fick nöja sig med en tredjeplats.

Calle Lindh och Anton Lahdenperä med startnummer 60 och 61 tog sig inte vidare till det andra åket. Banan var rejält uppkörd redan efter ett 10-tal åkare.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info