Hoppa till sidans innehåll

Sara Hector i störloppskrasch

19 SEP 2012 13:05
Europacupåkaren Sara Hector, Kungsbergets Alpina, kraschade vid tisdagens störtloppsträning i Zermatt. Sara kördes till sjukhuset i Vist, nedanför Zermatt, för undersökning där det konstaterades att det inre ledbandet i höger knä är uttänjt.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 17:07

– Jag känner mig helt okej i kroppen förutom att knät gör lite ont och jag ser hemsk ut i ansiktet. Sen är jag ganska less. Det känns jättetråkigt men jag hoppas kunna vara tillbaka på skidor igen så fort som möjligt, säger Sara Hector.

Det var i slutet av störtloppsbanan som Sara kom i obalans och grenslade en port, fick en rotation och landade på ansiktet. En kanadensisk tränare var framme hos henne direkt och hon var vid medvetande hela tiden. Sara var svullen och blodig i ansiktet och klagade över smärtor i höger knä. På sjukhuset genomfördes en traumaundersökning där man bland annat röntgar huvud, nacke och halsrygg.

– Allt såg fint ut där och man misstänker ingen hjärnskakning vilket är skönt. Det har också gjorts en magnetröntgen på knät där det visade sig att det inre ledbandet är uttänjt. Det brukar innebära att man måste vila knät från större belastning 4–6 veckor, lite beroende på hur stabilt knät känns efter nån vecka, säger Per Liljeholm, landslagets läkare.

Sara kommer troligtvis flyga hem under onsdagen för vidare undersökningar i Sverige och därefter väntar ett antal veckor med rehabträning för den unga Sandvikentjejen.

Kontaktpersoner:
Europacuptränare Hans Ottoson 070-346 11 78
Medicinska frågor Per Liljeholm, kontakta pressansvarig Camilla Sandy 070-384 95 00

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info