Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ville Bylin Premiärlaget Sölden Foto: Ville Bylin

Alpina åkare laddade för världscuppremiär i Sölden

23 OKT 2014 21:38
På lördag är det alpin världscuppremiär i Österrikiska Sölden med ett svenskt lag som haft bra träning under hösten. Laget är väl förberedd och laddade för en ny säsong konstaterar dam- och herrchef Fredrik Steinwall och Tomas Karlsson.
  • Skapad: 23 OKT 2014 21:38

Kommande helg är det dags för den traditionsenliga storslalompremiären i Sölden. En tävling med lång tradition och som alltid levererar bra tävlingar och en alpin folkfest. De senaste två dagarna har det kommit cirka 70-100 cm snö i Sölden vilket gör att det ser bra ut inför helgen. Åkarna har vilat från skidåkning de senaste två dagarna och fokuserat på att trimma kroppen genom fysträning. Det är en något annorlunda uppladdning jämfört med tidigare år som vi hoppas skall ge goda resultat. Under fredagen väntar lätt träning på glaciären samt friåkning i tävlingshanget om förutsättningarna tillåter det.

Åkare och ledare har i skrivande stund varit på 2014-2015 års invigning av världscupen, där minglar ledare, åkare samt media från alla nationer. Hela gruppen strålar av glädje och självförtroende, det ser verkligen ut som de är förväntansfulla inför helgens tävlingar.

På herrsidan har vi inför denna säsong en ny organisation med Tomas Karlsson som ny herrchef, tekniktränare är Niklas Rainer och Magnus Andersson. Vår förhoppning med den organisationen var att blanda rutin med yngre tränare som kommer in med nya idéer och stor drivkraft. Tillsammans med Thomas Sjödin som är fysansvarig och Ulf Emilsson som är fartansvarig har laget haft en bra höst där både träning och anda i gruppen fungerat mycket bra. Inför helgens storslalom står tre stycken killar på startlinjen och de känner sig väl förberedda. Extra roligt inför helgens premiär är att Calle Lindh är tillbaka i gammalt gott slag. Han skadade sig i samband med uppladdningen inför VM i Schladming 2013, Calle har under hösten haft en stigande formkurva och åker för tillfället fantastiskt bra skidor.

_J4A0038

Calle Lindh Foto: Nicklas Blom

Damerna har haft en stabil organisation under ett antal år vilket nu ger resultat. De har sju stycken tjejer på startlinjen som alla har bra chans till fina placeringar. Även tjejerna har haft en bra höst där träningen har hållit hög kvalitet samt att de har en bra matchning på träningarna.

>- Vi har ett lag som håller hög nivå, det är viktigt för att kunna matcha under träningsperioden. De yngre tjejerna har verkligen toppåkare att träna med vilket skapar en bra utvecklinsmiljö för dem säger damchefen Fredrik Steinwall.

Efter premiären väntar en period av träning hemma i Sverige innan slalompremiären går av stapeln i Finska Levi. Även där kommer vi ha ett slagkraftigt lag på både dam- och herrsidan.

Damlaget i lördagens storslalom: Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, Ylva Stålnacke, Sara Hector, Anna Svenn Larsson och Kajsa Kling.

Herrlaget i söndagens storslalom: Matts Olsson, André Myhrer och Calle Lindh.

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info