Hoppa till sidans innehåll

Alpin stjärnglans på ICA

28 AUG 2014 22:26
Under två dagar har Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner varit på besök hos landslagets samarbetspartner ICA. Intensiva dagar som handlade om helt andra saker än blå och röda käppar.
  • Skapad: 28 AUG 2014 22:26

Alpint och längdåkning har en lång tradition i Sverige och där för är det naturligt att ICA sponsrar Svenska Skidförbundet.
Maria Pietilä Holmner och Jessica Lindell Vikarby, två av förgrundsfigurerna i damlandslaget förbereder sig som bäst inför kommande säsong, med vinterns andra snöläger i schweiziska Saas Fee, men innan avresan dit tillbringade de två dagar på ICA-huset i Solna.
Varför var ni och besökte ICA?
- Vi är båda intresserade av att lära oss mer om ICA. Jag själv är intresserad av marknads- och varumärkesfrågor och det var väldigt spännande att få ser hur allting hänger ihop, när ICA jobbar med en kampanj, säger Jessica.
- ICA är verkligen så mycket mer än bara maten vi äter, instämmer Maria.
Båda tycker det är viktigt att få lära känna sin sponsor och det tycker att ICA står för en liknande anda som finns inom idrotten.
- ICA ska ligga steget före. Trots att ICA är ledande, slår man sig inte till ro, utan satsar hela tiden för att förbättra. Precis så jobbar vi med oss själva. Man kan aldrig stanna upp och bli för trygg, utan det handlar om att våga testa nya idéer och utmana sig själv, säger Maria.
En viktig del för elitidrottare är kosten, men Jessica och Maria berättar att de har lite tid att testa sig fram i köket. Men det alpina landslaget har varit och lagat mat i ICA köket vid två olika tillfällen.
- Vi fick massor av tips och jag lagar fortfarande den pulled pork som vi fick göra, säger Maria.
Vad tycker ni och ICA:s egna varor?
Jessica inflikar att samarbetet med ICA har gjort henne mer medveten om ICA:s egna produkter.
- Jag tycker det är jätteviktigt hur produkterna tas fram. Jag vet att tillexempel ICA Gott Liv är bra produkter.
Det alpina landslaget sponsras med ICAs märkesvaror. Jessica och Maria pratar sig varma om ICAs blåbärssoppa i tetra, perfekt att fylla på med. Andra favoriter är ICA kvarg, ICA mini digestive och ICA krossade tomater.
VM i Beaver Creek 2015 är ett stort mål den här säsongen och träningen är i gång, vilka tankar har ni inför mästerskapet?
- Vi har precis gått på snö. Jag kommer från en säsong med bra resultat, så det gör att man vågar känna sig lite mer avslappnad, säger Maria.
- Varje tävling är viktig för att jag ska känna mig motiverad under året. Bra teknik, bra resultat och bra självförtroende är grunden, säger Jessica.
ICAs sponsringsarbete grundar sig i mottot: ”Var med och må bra!” eftersom välbefinnande är nyckeln till så mycket positivt. Känslan i kropp och själ när man mår bra är svår att slå. Det kan handla om att hjälpa en medmänniska i en svår situation, inspirera någon till en sundare livsstil, möjliggöra så att fler kan motionera eller stötta organisationer som har en positiv inverkan på samhället.

Skribent: Karin Thörn

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info