Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt Maria PH i Sölden

Bra start i premiären för de svenska damerna

25 OKT 2014 15:23
Den alpina säsongen är igång och det är också det svenska alpina damlandslaget. Sju startande och fem i andra åket sedan tre topp elva, vid premiären i Sölden i storslalom.
  • Skapad: 25 OKT 2014 15:23

 Den alpina säsongen är igång och det är också det svenska alpina damlandslaget. Sju startande och fem i andra åket sedan tre topp elva, vid premiären i Sölden i storslalom.

– Det är ett resultat som vi är nöjda med, säger damchefen Fredrik Steinwall. Visst fanns förhoppningar på än mer framskjutna placeringar än Maria Pietilä-Holmners åttonde plats som nu blev bästa svenska resultat, men Sölden är en svår backe där misstag blir kostsamma.

Maria låg sexa efter det första åket men halkade tillbaka två placeringar i det andra åket.För Jessica Lindell-Vikarby gick det samma väg och hon slutade elva efter att ha legat nia efter det första åket. Bröt den trenden gjorde istället Sara Hector som nu svarade för sitt bästa storslalomresultat när hon delade elfte platsen med Jessica. Dessutom svarade Hector för den tredje snabbaste tiden i andra åket.

– Jag fick kämpa men jag kämpade bra, skrattade Sara efter sitt åk. Det här är en backe där det inte går att åka felfritt, så jag är onekligen nöjd med dagen, konstaterade Sara.

Sara_Hector_Sölden
Sara Hector Foto: Gunnar Neuriesser

Frida Hansdotter visade att hon kan åka bra storslalom med en 16:e placering, hennes bästa i Sölden. Kajsa Kling fick även hon världscuppoäng med sin 23:e placering.

Nu åker de svenska damerna hem och laddar för slalompremiären i Levi i mitten av november. 

I Sölden är det nu dags för herrarna där trion Matts Olsson, André Myhrer och Calle Lindh inleder världscupsäsongen i morgon, söndag.

FOTO: Nisse Schmidt

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info